Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bolje zivjeti kao uhljeb stotinu godina...nego s trideset godina pasti sa pedeset metara sa skele kod robovlasnika...
@bugattichiron to je bila izvedenica od bob rocka iz alan forda "Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi."
A sta je sa ostalom intelektualnom kadrom koji se skolovao preko 10 godina i hoda kao upitnik po cesti poslije radnog vremena? Hoce li se i njima plate povecati ?
"Dalje su tražili da se utvrdi koji uposlenici primaju plaću, a nikako ne dolaze na posao niti se evidentiraju putem kartica..." Eto jedan citat iz teksta, pa je li potreban bilo kakav komentar!
... a ovako su ubacivani u prava i borci, invalidi... koje nikad niko nije vidio u ratu.
Nadam se da ce i dobiti sto traze
Šta li bi se dogodilo da u štrajk s ovakvim zahtjevima stupe radnici neke privatne, recimo tvornice namještaja ... Da li bi i oni u roku 24 sata dobili odgovor da im se ispunjavaju svi zahtjevi, da će im se zamijenit goniči robova ( poslovođe ), da će se povečat plaće za cca. 100 KM itd, itd, itd. . . . ???
Uhljebi....i jos ce dobiti vece plate 😂😂😂
slijede novi ugovori i vece pljacke !
Isto se ponašaju pojedini šefovi u službi za zapošljavanje. Ostavljaju kartice da ih provlače podređeni, a oni hodaju ko zna kuda. Gdje to još ima da dnevnice padaju s neba? Nikad se to neće iskorijeniti sve dok se zapošljavaju podobni, a ne sposobni.
Eto...nema potrebe sad da se ide pred skupstinu i da se mirno i dostojanstveno demolira.
kakvih crnih 50-100km , kod nas treba dići plate za duplo i opet bi bilo malo
Tako je bagro. Sad ce izbori a vi se prodajte za kilo kafe i 50 maraka. Ne treba vas zaliti nego motku po ledjima.
Evo za naivce koji su vjerovali da ce akcize ici za puteve > http://bigportal.ba/2018/01/30/akcize-ne-idu-u-gradnju-puteva/
"Sada imamo poseban arhiv za svakog radnika", dodao je Curić." Rodila ga majka direktora. Valjda dosije ili fajl o svakom radniku. Čuj arhiv pa nisu Tito da treba pravit muzej arhiv ili biblioteku o radnicima.
odoše nam akcize na povećanje plaća glasača, a ovi što ne glasaju od njih je dosta što će akcize platiti i što ne mogu tražiti povećanje plaća za njih država nije odgovorna jer oni su u nezaposleni ili su u privatnom sektoru.
Jesam li dobro procitao ? 260 radnika ?!
Ma ja ba, daj im veće plate, pokrit će MMF sve to...
Pred izbore sve moze. A onda 4 god. vam dusu uzimamo. Boze dragi ....