BiH
10

Radnici Sarajevotekstila na mirnom protestu gube strpljenje

Piše: I. P.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Radnici Sarajevotekstila, koji od jutros protestuju ispred prodavnice Benetton u Sarajevu, počeli su gubiti strpljenje, te su nakon višesatnog čekanja da im se neko od odgovornih obrati, ušli u prodavnicu koja je nekad bila vlasništvo ove firme.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kako je javio reporter portala Klix.ba s mjesta događaja, radnici su prvo blokirali ulaz u Benetton, a zatim odlučili da uđu unutra.

U objektu se trenutno održava Skupština Sarajevotekstila, a radnici imaju više zahtjeva.

Nakon ulaska u objekat, direktor Društva Kenan Harba zamolio je novinare da izađu, dok su radnici ostali unutra da sačekaju zaključke Skupštine.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjetimo, radnici su se na protest odlučili prvenstveno zbog neisplaćenih plaća i doprinosa, ali i drugih neriješenih pitanja. Njihovi zahtjevi su da se naloži Nadzornom odboru da potpiše sporazum o vansudskoj nagodbi u vezi sa međusobnim potraživanjima većinskih vlasnika, koji će direktno odblokirati račune firme, da Skupština ne prihvati ostavku direktora Društva Kenana Harbe, jer je on direktni potpisnik akata i jednim dijelom odgovoran za situaciju posljednjih mjeseci u Sarajevotekstilu, te da se uplate doprinosi iz septembra 2013. i za cijelu 2014. godinu.