|

Radnici Krivaje Mobel nastavljaju borbu: Sutra sastanak s premijerom Vlade FBiH

Radnici Krivaje Mobel nastavljaju borbu: Sutra sastanak s premijerom Vlade FBiH
0
Piše: S. H.
7.12.2015. u 10:37
1
komentara
0

dijeljenja
Radnici Krivaje Mobel nastavljaju borbu: Sutra sastanak s premijerom Vlade FBiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Sindikata firme Krivaja Mobel iz Zavidovića sutra će u Sarajevu održati sastanak s premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem, kako bi pokušali pronaći rješenje za problem radnika tog preduzeća.
Preduzeće Krivaja Mobel je u teškoj situaciji, a radnici se plaše novih otpuštanja. Zbog toga su prethodnih mjeseci radnici ovog preduzeća pokušavali pronaći rješenje kroz razgovore sa predstavnicima kantonalnih vlasti u Zenici, ali i Vladom FBiH.

Prije četiri dana blizu 400 radnika Krivaje Mobel je blokiralo magistralni put M-17 Zenica-Doboj, čime su upozorili na hitno rješavanje svog statusa.

Radnici traže raskid ugovora sa sadašnjim vlasnikom, kao i zaštitu radnika i imovine preduzeća.

"Sutra u 16:30 imamo sastanak u Vladi FBiH s premijerom Fadilom Novalićem, gdje ćemo tražiti da se ispune naši zahtjevi, a to je prije svega raskid ugovora s vlasnikom Krivaje Mobel. Naši stavovi su jasni i mi od toga nećemo odustati", istakao je za Klix.ba Muhamed Mahovac, predsjednik Sindikata Krivaje Mobel.

Podsjećamo, pod izgovorom da nema dovoljno sirovina za rad, uprava Krivaje Mobel iz Zavidovića je otpustila blizu 170 radnika, a u opasnosti da ostanu bez posla je još blizu 200 radnika. Te navode uprava Krivaje Mobel je negirala, ali je istakla da postoji mogućnost smanjenja broja radnika.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...