|

Radnici Krivaje Mobel ne žele nastaviti proizvodnju

Radnici Krivaje Mobel ne žele nastaviti proizvodnju
10
Piše: E. M.
9.12.2015. u 14:15
22
komentara
10

dijeljenja
Radnici Krivaje Mobel ne žele nastaviti proizvodnju Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Sindikata Krivaje Mobel Muhamed Mahovac u izjavi za Klix.ba je kazao kako radnici fabrike još uvijek ne žele nastaviti proizvodnju te da će ustrajati u ispunjenju svojih zahtjeva.
Predstavnici Krivaje Mobel u Sarajevu su jučer imali sastanak s premijerom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem na kojem, prema riječima Mahovca, nije ništa dogovoreno.

"Nismo uspjeli naći zajedničko rješenje, pa smo jutros u krugu fabrike imali zbor naših radnika. Ja samo mogu reći da sam ih i jutros molio da rade, da pokrenu proizvodnju, ali oni ne žele i ja ih ne mogu pritiskati", kazao je Mahovac za Klix.ba.

Naredni sastanak s premijerom Vlade FBiH zakazan je za ponedjeljak, a do tada neće biti blokade saobraćaja.

Preduzeće Krivaja Mobel je u teškoj situaciji, a radnici se plaše novih otpuštanja. Zbog toga su prethodnih mjeseci radnici ovog preduzeća pokušavali pronaći rješenje kroz razgovore s predstavnicima kantonalnih vlasti u Zenici, ali i Vladom FBiH.

Podsjećamo, Prije šest dana blizu 400 radnika Krivaje Mobel je blokiralo magistralni put M-17 Zenica-Doboj, čime su upozorili na hitno rješavanje svog statusa. Radnici traže raskid ugovora sa sadašnjim vlasnikom, kao i zaštitu radnika i imovine preduzeća.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...