{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Hidrogradnje danas nastavljaju protest

S
12.11.2013. u 08:13
0
20
Radnici Hidrogradnje danas nastavljaju protest
0
Radnici Hidrogradnje danas nastavljaju protest
Foto: Klix.ba
Protest radnika Hidrogradnje bit će nastavljen i danas u zgradi direkcije ovog preduzeća, potvrdio je predsjednik Štrajkačkog odbora u ovom preduzeću Selim Salamović.
Salamović je rekao Srni da će protest biti nastavljen kako bi bio realizovan sporazum kojeg je Sindikalna organizacija ove kompanije postigla sa Vladom FBiH i ministrom industrije, energetike i rudarstva Erdalom Trhuljem.

On je istakao da će Parlament FBiH formirati komisiju koja će izvršiti javno saslušanje Vlade FBiH, resornog ministarstva, te bivše i sadašnje uprave i nadzorne odbore ovog preduzeća kako bi se saznalo šta se sve radilo u Hidrogradnji.

Salamović je rekao da su predstavnici Zakonodavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH tokom susreta sa delegacijom radnika sarajevske Hidrogradnje istakli da će Parlament FBiH putem ove komisije nastojati saznati šta se sve radilo u ovom preduzeću, zašto je imovina pod hipotekom i gdje je novac.

Radnici Hidrogradnje su juče održali protest ispred zgrade Predsjedništva BiH i zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu, kako bi izrazili nezadovoljstvo svojim i statusom preduzeća, odnosom vlasti prema njemu, te činjenicom da Vlada FBiH ne poštuje sporazum koji su 21. oktobra potpisali federalni premijer Nermin Nikšić i ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj.

Predstavnici Štrajkačkog odbora Hidrogradnje postigli su tada sporazum sa Vladom FBiH o smjeni menadžmenta ove kompanije i ispunjavanju zahtjeva radnika o isplati zaostalih plata i uplati doprinosa, čime je prestao štrajk koji je započet 30. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: