BiH
86

Radnici GRAS-a neće stupiti u najavljeni štrajk 17. aprila

Piše: J. H.
Radnici GRAS-a su prije blokade saobraćaja, koja je trajala proteklih osam dana, najavili štrajk za 17. april. Međutim, kako je potvrđeno za portal Klix.ba u Sindikatu ovog preduzeća, do štrajka neće doći.

Potpredsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u Amir Muminović kazao je za portal Klix.ba da do najavljenog štrajka sigurno neće doći jer se, kako je kazao za naš portal, ne može ispoštovati zakonski rok o organizovanju štrajka.

"Vlada i Skupština Kantona Sarajevo su zajedno sa predstavnicima GRAS-a dogovorili da zajedničkim snagama krenu u rješavanje problema u GRAS-u. Ako to bude iskreno, štrajka neće biti. Ako se desi da dogovor bude ignorisan ja ne mogu garantovati da neće biti štrajka u zakonskom okviru", kazao je Muminović.

Naš sagovornik dodaje kako je atmosfera među radnicima GRAS-a odlična nakon sinoćnje obustave nenajavljenog štrajka koji je paralizirao javni gradski saobraćaj u Sarajevu.

"Nama niko ništa nije nudio, niti je pregovarano. Radnici su ocijenili da trebaju krenuti i pružiti još jednu šansu kantonalnoj Vladi. Radnici se nadaju da neće biti izvarani i iznevjereni kao do sada", kategoričan je Muminović.

Na naš upit kako komentariše činjenicu da je Vlada KS odlučila dati 12 linija, Muminović kaže kako to nije rješenje i da radnici GRAS-a ne odobravaju takav potez.