Radnici GRAS-a nastavili štrajk, u pogonu samo nekoliko autobusa

Piše: N. Jamaković/Klix.ba
12.1.2013. u 08:06
320
203
Radnici GRAS-a nastavili štrajk, u pogonu samo nekoliko autobusa
320
Radnici GRAS-a nastavili štrajk, u pogonu samo nekoliko autobusa Foto: Arhiv/Klix.ba
Štrajk radnika GRAS-a, koji je iznenada počeo u poslijepodnevnim satima petka, još uvijek traje, te tramvaji trolejbusi i minibusi ni jutros nisu saobraćali u Sarajevu.
Prema riječima člana Sindikata komunalne privrede Adnana Porče, jutros je na cestama tek nekoliko autobusa komercijale čiji vozači otvaraju sva vrata i prevoze putnike na relaciji Dobrinja-Baščaršija.

"Petsto-šesto radnika je još uvijek, od petka popodne, u krugu preduzeća odakle nemamo namjeru otići dok se ne ispune naši zahtjevi, a to je da se poništi odluka Vlade Kantona Sarajevo prema kojoj je na čelo preduzeća vraćen Hasan Bašić. To je čovjek koji je u svom mandatu od maja 2009. do kraja 2010. napravio 27 miliona KM duga i još hiljadu bolesnika u ovoj firmi. Ti ljudi su šikanirani i psihički uništavani i zbog svih tih razloga mi toga čovjeka ne želimo u našem preduzeću i nećemo voziti dok se odluka o njegovom imenovanju za direktora ne poništi", kategoričan je Porča.

Radnici GRAS-a će tako nastaviti štrajk uprkos tome što je na sinoćnjoj vanrednoj sjednici Vlade KS premijer Suad Zeljković kazao da je štrajk nezakonit te da će zbog toga protiv radnika u štrajku biti podignute krivične prijave. Radnici GRAS-a su se, ipak, oglušili na Vladin nalog da se odmah uspostavi tramvajski, autobuski i minibuski saobraćaj na čitavoj teritoriji GRAS-a.

"Mi nećemo odustati od naših zahtjeva, a jedino nam je žao građana koji ispaštaju zbog loših odluka Vlade. Očekujemo da se i oni pridruže i podrže nas u našim zahtjevima kako bi Vlada povukla još jednu pogrešnu odluku kada je riječ o GRAS-u", kazao je Porča.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (203)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: