Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moja podrska radnicima ,, GP Bosna,,.u nadi da ce istrajati u trazenju svoih prava.tesko je ocekivati od onih lopova u vladi da shvate i vas i vasu situaciju. sit gladnom ne vjeruje.ti lopovi u vladi su bez casti, bez obraza, bez osjecanja,i od njih nema fajde trazitida shvate radnika. te lopove treba protjerati i iz fotelja a i iz vlade.nadam se da nece dugo uzivati u lopovski stecenoj imovini.za lijeka trosili.insallah.
GP Bosna posle rata imala je oko 800 radnika povratnika iz rata plus sluzbenici podrumasi i odmah posle rata krenu lo se u privatizaciju firme.Radnici stupaju u strajk gladu 3 dana,normalno ne i svi,ostale su ulizice koje i danas rade i cekaju placu,ostali svi su dobili kulturne otkaze na cekanje bez povratka.GP Bosna pored pogona u Brijescu koji je jos ostao imala i Direkciju od nekoliko spratova u Busatlicevoj,imala novu zgradu u N.Sarajevu gdje bila uprava,imala nekoliko stambenih zgrada u velesicima sa radnickom menzom,mnogo stanova,sva obrtna sredstva,pogon u Zenici,Vitezu,Travniku,Libyi,Njemackoj i Zagrebu,sve su to lesinari rascerupali i sada,sa ostatkom ulizica krcme i Brijesce.Bog pomaze jakim i hrabrim ali ne i kukavicama....
vlasnik GP Bosna je sin Adila Zulfikarpasica ! a svi znate koliko je Adil-beze para potrosio na bosnjake pa sada mora nesto da se i zaradi na tim bosnjacima, ne ?
"Radnici su gladni, plaću nismo primili od osmog mjeseca prošle godine...." Za to mozete zahvaliti SDP-u i SBB.u, od kada su oni na vlasti siromastvo se povecalo, zaposlenost opala, kriminal cvjeta, a kadrovi SDP i SBB zabale kad vide fotelju....
...sve to stoji...a bakirovi se zavare za fotelju...
Opasan kriminal se dešava u ovoj firmi . Radnici su praktično natjerani da rade na crno , računi blokirani , nema hrane za radnike na gradilištima a kamoli plate . Daj Bože da izađe na dobro a sve u svemu firma je u skladu sa imenom čisti klon imena i stanja u njoj.
...kako bi i sa vranicom...
za njih nema podrske... nisu bitni
...vrlo su bitni...kad treba topovskog mesa...nebi ni jednog zaboravili...
...syebaše "palitelji svjetla" sve čega se dotaknu...