{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici GP Bosna su gladni i ne žele da firma ode u stečaj

F
18.4.2013. u 10:42
0
11
Radnici GP Bosna su gladni i ne žele da firma ode u stečaj
0
Radnici GP Bosna su gladni i ne žele da firma ode u stečaj
Protest radnika GP Bosna (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Radnici Građevinskog preduzeća (GP) "Bosna" smatraju da je najavljena prodaja zemljišta u vlasništvu te kompanije u Briješću spas za "Bosnu" da ne ode u stečaj te željno čekaju da se to dogodi, međutim, o svemu će se više znati 23. aprila tokom sastanka s direktorom Uglješom Kisićem - rekao je danas u izjavi za Agenciju Fena predsjednik Sindikata GP "Bosna" Željko Knežević.
"Radnici su gladni, plaću nismo primili od osmog mjeseca prošle godine, a mnogima je neuvezan staž i sada imamo oko deset radnika koji duže vrijeme čekaju uplatu doprinosa da bi mogli otići u zasluženu penziju", kazao je Knežević.

Kaže da je riječ o prodaji 26 duluma zemlje u Briješću i da bi dobiveni iznos mogao podmiriti sva dugovanja prema radnicima, kao i prema bankama, spomenuvši, pritom, da se samo Raiffeisen banci duguje od tri do četiri miliona KM.

Knežević kaže da će 6. maja biti održana Skupština dioničara i da će ona donijeti ključne odluke, kao i da postoje naznake da je direktor Kisić već "pripremio teren" za prodaju spomenutog zemljišta.

"I danas dio nezadovoljnih radnika u Briješću ne radi i ta nezadovoljstva nisu uvijek iskazana u režiji Sindikata. Blokiran nam je žiroračun, ljudi su bez novca i onda mora doći do toga", ističe Knežević.

GP "Bosna" trenutno ima oko 260 radnika. Osnovana je 1947. godine i predstavlja jednu od vodećih građevinskih kompanija u Bosni i Hercegovini u prijeratnom periodu.

Iz oblasti stambene izgradnje, od osnivanja do danas, GP "Bosna" je izgradila više od 20 hiljada stambenih jedinica. Izgrađen je značajan broj škola, bolnica, hotela, fakulteta, poslovnih i javnih objekata, sportskih i olimpijskih objekata, industrijskih i objekata za specijalne namjene, te objekata niskogradnje, cesta, pruga i tunela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: