Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koksara, Cementara, Fabrika Sode... Sve u Lukavcu. Nekad vodila država, stanovi se dijelili, išlo se na more redovno. Od 7-15h radno vrijeme, subota slobodna. Mnoštvo praznika, plate fine. A sad?
@opp A sad kolektivno sisanje motke.
i na klupama se spavalo
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
sjedite vi malo,kahvenisite..
Indijaki vlasnici nisu mogli samostalno upravljati Gikilom bez blagoslova SDA. Gikil je godinama bio krava muzara za SDA. Sa svim desavanjima je bio upoznat Gutic. Godinama se novac izvlacio prema Londonu.
Novi Aluminijum Mostar
Zna li se kolika je bila plata radnika?
Sindikalci su smijesni… argumentuju kao da je Titino doba… okrenite se oko sebe
Sutite radnici… cim im sudije uzmu dovoljno love, vratice se vodje firme pa ce po vama
Tito je KRAO al i nama je DAO
Čim su naši krimosi zaključili ugovor sa ovim robovlasnicima, znali ste da će te biti kolateralna šteta i završit na ulici, dok kapital ne bude izvučen. Ovdje je vjerovatno došlo do svađe oko podjela plijena između lava i hijena.
ova generacija radnika je izgubljena. državne fabrike propale i opljačkane , a oni prestari za novo zanimanje
Novac sigurno neće biti vraćen.... kako kaže profa ekonomije, kapital je plašljiva životinja.
1) isplaćivanje velikih plata nije nikakav kriminal, ako se placaju doprinosi i porez.................... 2) Zašto je nezamislivo imati plaću od pet, deset ili 15 hiljada maraka ? To bi svakom trebao biti cilj. Samo što se vi zadovaljavate sa crkavicama i dumpate cijenu rada.
PRije 2 godine zove mene Gikil na razgovor za posao. Interviju 35 minuta, provjera znanja engleskog jezika, čitanje, pisanje, obraćanje usmenim i pismenim putem mogućim kupcima. Pričaju od 120% profesionalnosti, o ozbiljnosti, kako ja moram dosta puta kuću zamjenit poslom. Kad smo došli da pričamo o plati e tu je nastao tajac. Uglavnom par sati posle mog razgovora za posao radnici pokrenuli štrajk zbog neisplaćenih plata.
Zatvoriti dok ne vrate pare
Jašta će . Kad je to koji tajkun il političar odgovaro u BiH. NIKAD