{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Fabrike duvana Banja Luka najvaljuju proteste

S
1.2.2012. u 11:38
0
1
Radnici Fabrike duvana Banja Luka najvaljuju proteste
0
Radnici Fabrike duvana Banja Luka najvaljuju proteste
Foto: Arhiv
Sindikalni odbor Fabrike duvana Banja Luka ne isključuje mogućnost organizovanja mirnih protesta i štrajka glađu ukoliko njihove predstavnike ne primi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ako se Vlada hitno ne uključi u rješavanje katastrofalne situacije u ovom preduzeću.
"Sindikalni odbor i radnici pitaju se zašto institucije Republike Srpske ne rade ništa da bi konačno bila riješena katastrofalna situacija u Fabrici duvana Banja Luka i šta za Vladu predstavlja neispunjeni privatizacioni ugovor", rekao je Srni predsjednik Odbora Miroslav Marinković.

On je rekao da su za Sindikalni odbor i radnike neprihvatljive izjave pojedinih predstavnika Vlade RS da "nemaju ništa sa ovim preduzećem", posebno ako se ima u vidu činjenica da je Fabrika duvana Banja Luka do privatizacije bilo strateško preduzeće od interesa za Republiku Srpsku.

Vlasnik "Antonić tradea", u čijem vlasništvu je Fabrika duvana Banja Luka, Nebojša Antonić ponudio je ranije Vladi Republike Srpske sporazuman raskid ugovora kako bi bila spasena radna mjesta.

"Antonić trade" kupio je u septembru 2006. godine 55 posto državnog kapitala u Fabrici duvana Banja Luka za 2,1 milion KM.

Pravobranilaštvo Republike Srpske podnijelo je početkom oktobra prošle godine tužbu protiv "Antonić tradea" iz Laktaša zbog kršenja ugovora o privatizaciji Fabrike duvana Banja Luka i zatražio naknadu štete od 4,3 miliona KM, uz tužbu i raskid privatizacionog ugovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: