Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Apsolutna podrska svim radnicima koji se bore za svoja prava!
Dali daješ podršku i radnicima koji su primljeni preko štele (a to ti je 99% državnih plaćenika)... Koji primaju Regres, Topli obrok ... Imaju 23,24 dana godišnjeg odmora (+ beneficirani staž)... Radnicima koji pored svojih poslova imaju i svoje "privatluke" za koje čak koriste resurse državne firme koju su uzjahali ??? Ili si mislio na "jadnike" koji rade za 300-400KM ... nisu ni prijavljeni ... itd itd ... Treba dobro napraviti razliku između RADNIKA i UPOSLENIKA !!!!
@vayne.dzoni ne crni previse nego sutra izadji na proteste.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Zamolio bih sve prosvjetne radnike da idu na proteste :D
Ako će svi radnici na ulicu je li to znači da neće raditi veleprodajni lanci sa svojim centrima, kafići, prodavnice i raznorazne privatne firme gdje se radnici izrabljuju?
pročitao sam komentare od vaynea.džonia i čovjek je 100% u pravu. Većina radnika u državnim institucijama je zaposleno preko štele i oni su uposlenici, a ne radnici. imaju sigurnu platu, a pitanje je koliko su je neki od njih zaslužili. zato je smiješno da se oni žale. protesti da vlada radi svoj posao su također smiješni, to je kao da se al kaponeu žalite da ne treba biti lopovluka u gradu. prava promjena se može dogoditi tek revolucijom, a njeni nosioci mogu biti samo nezaposleni i obespravljeni građani ove zemlje, kao i radnici koji pošteno zarađuju svoj komad hljeba. oni se trebaju organizirati, dok god oni šute ovi će i dalje krasti,.
99% RADNIKA NECE DOCI NA PROTESTE...MOZDA SU BOLESNI!!!!
..."protest" a ne protest... ..."kao mi se nešto bunimo..." ...kad bandere progovore neće biti potrebno pozvati ljude na "protest" ... "protest" je režiran ,postoji scenarij,pozornica i kamere , za protest se scenarij piše adhoc...i uglavnom je nasilan... a kamere svakako dođu...vole kad stvari i ljudi prhnu kao staklo...
Meni nije jasno mjesto protesta? Pred svim gore navedenim institucijama? Zar nije bolje da se svi skupe na jednom mjestu, ili da jednostavno svi izadju na ulicu, i zatvore saobracaj. Kod nas je takva situacija da se moraju poduzimati drasticne mjere, mora se oboriti Vlada, i moramo SVI da se ujedinimo i izlazimo na proteste.. I tako sve dok se situacija ne promijeni. Ovako nam je samo zato sto sutimo.
Ne radim, ali nisam bolestan, pa ću se pridružiti!
Motke i -Pajsere -obavezno pnijeti...!
Na proteste 30. maja u Sarajevu ne možete doći samo ako ste bolesni, poručili su danas iz Saveza samostanih sindikata BiH svaka cast svi na ulice otjerati Lopove koji su nam ovo napravili u proteklih 20 godina.
I ovo pisi propalo... ne znam iskreno ja cu doci ali mislim da je ovo samo skupljanje jeftinih poena...
Skupite se i pred SDA centralu, pitajte ih zasto blokiraju sve ono sto drugi pokusavaju da urade za BiH i narod ?
Ne seri molim te ovo nije stranacki strajk nego radnicki.
Ako uspijete organizovati masovne proteste to ce biti predznak sudnjeg dana... A nije da bas nemamo razloga protestvovati...
sindikat je vodja radnika. pošto BH nema radnika ovi samozvani sindikati pozivaju preko medija proteste kao da se radi o kakvoj promociji, roštiljadi sindikat kao sindikat treba biti jedinstven, a ne da imamo sindikata kao stranaka. sa takvom atmosferom političare boli taki za njihove proteste jer i sami znaju da će se odazvati par stotina do max hiljadu gradjana, što jedna mesna preradjivačka kuća može organizovati promocijom svojih proizvoda druga stvar, moj komšo/susjed sindikalac se hvali, kad se desi štrajk/nezadovoljstvo radnika, kako je uspio urazumiti radnike da se vrate na posao, umjesto da ih podrži u protestima da ostvare svoja mizerna prava...........toliko o sindikatu.........
na djelu je huškačka politika SDA
Ovi sda-ovci koriste svaku priliku da za ono sto su oni radili unazad 20 godina okrive sdp, uradite nesto konkretno za ovaj narod, dosta je vise prebacivanja loptice
ne sumnjam da će vlada FBIH iznaći rješenje za ovaj problem
Iznaći?
@Faris1987 Šta se praviš pametan ??? Iznaći je više nego jasna riječ ...