{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Aerodroma u Banjoj Luci i dalje u štrajku

S
27.1.2012. u 11:55
0
11
Radnici Aerodroma u Banjoj Luci i dalje u štrajku
0
Radnici Aerodroma u Banjoj Luci i dalje u štrajku
Sastanak predstavnika štrajkačkog odbora radnika Aerodroma Banja Luka sa upravom i predstavnicima Nadzornog odbora, te resornim ministarstvom trebalo bi da bude održan naredne sedmice, potvrdio je Srni predsjednik štrajkačkog odbora i predsjednik Sindikalne organizacije preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Rodoljub Kajkut.
On je naveo da je sastanak trebalo da bude održan danas, ali da je zbog obaveza u resornom ministarstvu odgođen za narednu sedmicu.

"Mi smo i dalje u štrajku radi zaštite ekonomskih i socijalnih prava. Sačinili smo nove prijedloge koje smo u srijedu dostavili Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske", rekao je Kajkut i izrazio očekivanje da će prijedlozi dvije strane biti približeni.

Kajukut je naglasio da radnici Aerodroma Banja Luka poštuju minimum procesa rada, iako je, kako kaže, taj minimum procesa rada za strateška preduzeća prilično nejasan, zbog čega će se obaviti konsultacije sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite.

On je podsjetio da je 24. januara u resornom ministarstvu održan sastanak sa članovima Nadzornog odbora preduzeća na kojem je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, i tada je Nadzorni odbor preduzeća iznio određene prijedloge na koje su radnici odgovorili novim prijedlozima dostavljenim Ministarstvu.

Radnici Aerodroma Banja Luka u štrajku su od 20. januara. Oni traže smjenu kompletnog rukovodstva preduzeća, zbog, kako tvrde, nepoštivanja zaključaka Vlade Republike Srpske. Radnici traže i isplatu pune plate, jer prema sporazumu od 2008. godine sa tadašnjim direktorom primaju 70 posto plate, a zahtijevaju i potpisivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora, donošenje pravilnika o zaštiti na radu, plaćanje doprinosa i poboljšanje uslova rada.

Na banjalučkom Aerodromu zaposleno je 59 radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: