Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvijek prije sam im nesto para davao ali mi bude krivo jer znam da ce to dati nekome kome mozda i ne treba. Zato im sada cesce nesto kupim i dam. Ipak su to djeca. Kada oni pojedu cokoladu? Nikad!
Krenes fino od sebe: uzmes jedno, odvedes kuci, okupas ,nahranis, pustis da zivi kod tebe...ha ja! Mani se pukog suosjećanja!
U naselju Dobrinja, tacnije kod Sam shopa i ipreko puta kod prodavnice DP-a ima u posljednje vrijeme 5 djece koja prose. Oni su tu otprilike kako su protjerani Romi iz Francuske, a po prici, mogli bi reci da su ta djeca dozivjela sudbinu protjerivanja i da su danas u nasem gradu. Nisu naporni, ne idu za tobom, ne vuku te za rukav da im das koju marku. Sjede po citav dan na jednom mjesrtu i samo kad prodjes kraj njih kazu da nemaju novca. Mislim da bi bilo fino da im se nadje smjestaj, topao do, obrok i krevet. Slatki su ko med, moglo bi se od njih napraviti fina i skolovana djeca.
\"Za godinu postojanja pružio je utočište za više od 200 dječaka i djevojčica..\" pa ja bi ih za JEDAN DAN pokupio toliko sa Sarajevskih ulica. Izgleda dok neko slucajno ne zgazi jedno takvo djete, stanje na ulicama se neće promjeniti...
pa sklonite ih vise sa ulica i semafora..dokle vise..
Sklonite ih sa raskrsnica, ne vide se kako su mali. Neko ce ih zgaziti i otici u zatvor.