{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: Promjena koalice u FBiH pravi problem cijeloj BiH

S
19.7.2012. u 17:15
0
2
Radmanović: Promjena koalice u FBiH pravi problem cijeloj BiH
0
Radmanović: Promjena koalice u FBiH pravi problem cijeloj BiH
Promjene koalicije u Federaciji BiH prave problem cijeloj BiH, a odgovornost za aktuleno stanje je na političkim partnerima u tom entitetu, izjavio je Srni član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.
"Zbog kombinovanja unutar FBiH, čekali smo godinu i po da se formira Vijeće mnistara i samo što je počeo raditi ponovo smo došli u krizu. Moj apel je samo da se u FBiH dogovore ko će u ime njih obavljati poslove na nivou BiH i da to pitanje brzo riješe", istakao je Radmanović.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije danas glasao o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni dvojice ministara i jednog zamjenika ministra iz reda SDA.

Nakon što je ova odluka uvrštena kao druga tačka dnevnog reda, šef Kluba Bošnjaka Halid Genjac je u ime tri delegata SDA proglasio ovu odluku štetnom po vitalni nacionalni interes Bošnjaka, te zatražio da se o tome glasa u skladu sa članom 161, stav dva, poslovnika Doma naroda, prema kojem je za glasanje potrebna većina bošnjačkih, hrvatskih i srpskih delegata.

Pošto nije postignuta saglasnost da je riječ o povredi vitalnog nacionalnog interesa, formirana je komisija od tri predstavnika - po jedan iz svakog naroda - iz reda Bošnjaka Halid Genjac, iz reda Hrvata predsjednik Kluba Hrvata Borjana Krišto, a iz reda Srba predsjedavajući Kluba Staša Košarac.

Ako u roku od pet dana komisija ne riješi ovo pitanje, ono se po automatizmu šalje Ustavnom sudu BiH koji treba da donese konačnu odluku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: