Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjera je uvijek zloupotrebljavana kao sredstvo kojim se kontroliše ili osvaja narod . U Hercegovini i Bosni su uvijek živjeli pravoslavci (od prvog prelaska na pravoslavlje ) , postojao je lokalni rivalitet Bosna ,Raška (sarajevo -zenica ) ,nekada posebno nekada zajedno , Evo Tvrtko ojača pa Se proglasi za Kralja SRBA , prvi vladar iz Bosne , pa tako u tešnji za nezavisnošću oni imaju ponekad svoju Crkvu (nepriznatu ) , pod turskom okupacijom te razlike postaju besmislene , zbog njih i padamo pod Turke i danas padamo ,zato Samo Sloga Srbina Spašava
Turci su počleli napadati Srpske zemlje prije 1371.a završili posle 1400. preko 150 godimna ,lukavstva i ratvovanja ,pa Srbija je sila . NA Kosovu su Turci pregaželi ,ali ne potpuno Bajazit je utekao sa nešto vojske , Dok je Srpski kralj TVRTKO preživio , Dok su sultan Murat i sin mu Jakub , poginuli u borbi na kosovu . Vuk Branković ostaje gospodar Kosova posle boja i ne priznaje sporazume sa Turcima ,a sporrazumi su uslovljeni zbog veće vojske u zaleđini ,ali nešto ni Turci nisu bili voljni da napadaju , uzdali su se u mudrost i lukavstvo , pa i oni su bili sila Tačno je za Bosnu ,ali Hercegovina nije bila u njenom sastavu ,Miroslavljevo jevanđelje , Sveti Sava je prije monaškog života bio gospodar hercegovine . To što ti smatraš Srbijom se zove MORAVSKA , A bIla je i BOSANSkA ,a obe su SRBIJE , bila je velika razjedinjenost,kao i drugdje u Evropi ,samo pogledaj Francusku u tom periodu i sve će ti biti jasnije , svaka rijeka svoja država,a kralj ništa,
E moj jugo, pročitaj ponešta pa komentariši! Poslije bitke na Marici 1371.g. Srbi su shvatili da će biti pregaženi i onda su se krenuli okupljati i spuštati na Kosovo kako bi presreli turke, ne bi li tako zaštitili Srbiju. (Pogledaj karte srbije iz tog perioda). A pošto su 1389.g. fasovali, nisu se više ohavizali do stvaranja kraljevine SHS nakon I sv.rata. A što se Bosne tiče (zove se Bosna 1000 godina, a BiH oko 150.g.), srpska pravoslavna crkva je u BiH osnovana i utemeljena tek 1920.g. pa ti vidi koliko je Bosna srpska.
je bem li vam majku svima i tebi radmanoviću i dodiku i bakiru i zlatku lagumđiji i svima vama političarima dabogda se raspadali živi. evo umro je mali ognjen iz trebinja umrla je djevojčica iz bihaća bolesna djeca umiru jer se ne mogu liječiti na vrijeme i adekvatno zato što ste vi veliki srbi veliki hrvati i veliki bošnjaci,narode mislim na sve probu di se više nedaj bože možda baš vama sutra budu trebale pare za liječenje mada već sada nam treba za hranu naučili su nas da se naviknemo na preživljavanje a ne na život normalan život prekinimo ovu političku šaradu oni samo gledaju svoje zicegu i familiju a mi smo samo stoka za šišanje i muženje.dosta oduzmimo im sve i protjerajmo.stop tiraniji napravimo bosansko-hercegovačko proljeće.
Kosovo je bilo Srpsko ,onda su došli Turci i uzeli ga Srbima , kada se Srbija postepeno počela oslobađati , oni su nakon 1878 iseljavali Srbe i naseljavali albance na Kosovu i Makedoniji (stara Srbija ) ,da nebi i njih izgubili kao Šumadiju i Crnu Goru , ipak Srbi su vratili Kosovo od Turaka od koga su ga i izgubili , a Albance nisu protjerali . Danas je Kosovo okupirano od Amerike i NJemačke i Albansko je koliko i Srpsko i tursko i romsko tj. nikoliko , veću ste nezavisnost imali u Srbiji ,kao i Bošnjaci i Hrvati u Jugoslaviji od danas. Istorija nas uči da će opet biti Srpsko makar za 500 godina . Albanci će opet biti slobodni kao u Srbiji ,neće bježati .kao sada . Inače i Albanija je Srpska zemlja , kao i Grčka na liniji Janjie ,Kostur ,Srbica gdje se govorio ,a možda i danas gvori Srpski jezik ,što imena naselja nesumljivo potvrđuju . Za razliku Albancima u Srbiji u Albaniji je bio zabranjen Srpski jezik i morali su mijenjati imena , Poarbanašeni Srbi kvadratura kruga Ju tube .
@ yugo Kosovo je i albansko,,, i srpsko.... i tursko.... i bosnjacko .... i goransko.... i romsko !!!!!!
Bosna zauvijek Jeli ovo ime Veliko Bosnakizam ili se zalažeš za nezavisnost od Hercegovine ? A kako su Mostarci Muslimani podnjeli da se zovu Bošnjaci ? Zna li neko ? Vidim Crnogorci se bune , a neznam ovi u srcu Srbije u Raškoj (u nekad jednom od 250 Sanđaka ), šta oni misle ?
Kosovo ,jesi li ti jedan od onih 500 000 Albanaca što je pobjeglo iz okupiranog Kosova , pa kako to sada došla međunarodna zajednica ,nezavisni ,nema Srba , otvaraju se fabrike visoka tehnologija , što idu Albanci sa Kosova , da ih Srbi ne terorišu kao onda kada ste se masovno useljavali ??? Svijet je ovaj tiran tiraninu .
Koli ovog šta pita
Boze sacuvaj.... ko predstavlja vasu nesretnu zemlju ???????
Radmanović, je ovaj pesimizima izrazio do sada više od deset puta, kao da mu neko plaća da SAMO TO GOVORI.... možda bi bilo boljee da kaže šta je to on i druga dva čalana PBiH poduzeli da dođe do zbližavanja stavova političkih lidera... umjesto da uvjek ponavlja .... ovu rečenicu.... koju su mu servirali DODIK I ŠPIRIĆ
Gle ove maskote žita ti,hahahah,oh my godness ko mi vodi drzavu,ooo matarooooo.Radman se netrezni celi mesec december,u njih je celi december i januvar praznični a vi ga shvatate ozbiljno.On bi jedino mogo biti predsjednik udruge slijepih nagluvih i slabovidnih ovakav kakav je i to teško da bi mogo obavljat. Dovoljno ga je samo pogledat,gle gle očiju,usjale od loze,hahah
Čudo bi bilo kada bi se od njih čulo nešto optimistično kada je u pitanju BiH. Oni se rukovode logikom, postavi maksimalističke zahtjeve u svemu i ako se to prihvata onda je OK, ako ne kriv je onaj ko ne prihvata njihove uslove. Nisu oni krivi, krivi su oni koji stav srba iz entiteta prihvataju kao stav entiteta, a ne zahtijevaju očitovanje i usaglašavanje stavova sva tri konstitutivna naroda u tom entitetu. Radmanović bi trebao da zna da predstavlja sve narode tog entiteta a ne samo srbe. Ali za to su krivi Suljkanović, Hafizović, Hadžiomerović i drugi bošnjačkiprdstavnici u vlasti tog entiteta koji ćute. Vrijeme je da se probude i da se čuje glas Bošnjaka iz tog entoteta jer je to i njihov entitet! Hrvati takođe!
nije on pesimista on je pesin,uhljup kao i svi političari,dogovorili su se da se ništa neće dogovoriti njima je ovako ok dokle god su na vlasti uzimaju ogromne pare za ne rad narodu sole pamet podmeću nacionalizam a oni uživaju kao što kažu zavadi pa vladaj.