Radmanović pesimista u vezi sa formiranjem vlasti

S
SRNA
20.12.2011. u 16:23
0
14
Radmanović pesimista u vezi sa formiranjem vlasti
0
Radmanović pesimista u vezi sa formiranjem vlasti Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović tokom razgovora sa novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jozefom Pandurom izrazio je pesimizam u pogledu mogućnosti formiranja vlasti na nivou BiH, nakon posljednjih neuspjelih dogovora političkih lidera u BiH.
Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH iz Republike RS-a je saopšteno da su sagovornici, ipak, izrazili obostranu želju da što prije dođe do dogovora između parlamentarnih političkih stranaka o uspostavljanju vlasti na nivou BiH.

Sagovornici su ocijenili da su politički odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, bez međusobnih otvorenih pitanja, što je dobra osnova za unapređenje i razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa, te istaknuto da Mađarska pruža značajnu pomoć BiH na njenom putu u EU.

Radmanović je poželio ambasadoru Panduru dobrodošlicu u BiH i uspješan rad u budućnosti, imajući u vidu da ovaj diplomata poznaje stanje u BiH i regionu, a s obzirom na njegovo ranije diplomatsko iskustvo i boravak u BiH. Ambasador Mađarske je i ovaj put izrazio snažnu podršku svoje zemlje BiH u procesu evropskih integracija.

Na sastanku je razgovarano i o sutrašnjoj posjeti predsjednika Mađarske Pala Schmiata BiH, te sastanku sa članovima Predsjedništva BiH.


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: