BiH
0

Radmanović pesimista u vezi sa formiranjem vlasti

SRNA
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović tokom razgovora sa novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jozefom Pandurom izrazio je pesimizam u pogledu mogućnosti formiranja vlasti na nivou BiH, nakon posljednjih neuspjelih dogovora političkih lidera u BiH.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH iz Republike RS-a je saopšteno da su sagovornici, ipak, izrazili obostranu želju da što prije dođe do dogovora između parlamentarnih političkih stranaka o uspostavljanju vlasti na nivou BiH.

Sagovornici su ocijenili da su politički odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, bez međusobnih otvorenih pitanja, što je dobra osnova za unapređenje i razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa, te istaknuto da Mađarska pruža značajnu pomoć BiH na njenom putu u EU.

Radmanović je poželio ambasadoru Panduru dobrodošlicu u BiH i uspješan rad u budućnosti, imajući u vidu da ovaj diplomata poznaje stanje u BiH i regionu, a s obzirom na njegovo ranije diplomatsko iskustvo i boravak u BiH. Ambasador Mađarske je i ovaj put izrazio snažnu podršku svoje zemlje BiH u procesu evropskih integracija.

Na sastanku je razgovarano i o sutrašnjoj posjeti predsjednika Mađarske Pala Schmiata BiH, te sastanku sa članovima Predsjedništva BiH.