Zalaže se za mirno rješenje
0

Radmanović nije promijenio stav o palestinskom zahtjevu

SRNA
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović nije promjenio stav kada je riječ o palestinskom zahtjevu za državnost, potvrdio je Srni šef Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Vujičić.

"Radmanović se i dalje zalaže za mirno rješenje između Izraela i Palestine. On smatra da je neophodno prvo da se dogovore palestinski autoriteti i Izrael pa tek nakon dogovora tih strana se može pristupiti priznanju Palestine i primanju u UN", rekao je Vujičić.

On je dodao da palestinski autoriteti mogu iznositi stavove kakve hoće, te da će nastojati da prikažu da imaju  podršku što većeg broja zemalja. 

Palestinski zvaničnik Nabil Šat izjavio je danas da Palestinci imaju podršku devet članica Savjeta bezbjednosti UN za svoj zahtjev za državnost, prenijeli su američki mediji. 

Odgovarajući na novinarsko pitanje koje su to zemlje Šat je rekao da su to Rusija, Kina, Indija, Liban, Južnoafrička Republika, Brazil, Gabon, Nigerija i BiH.

Uticajna članica Palestinskog oslobodilačkog pokreta /PLO/ i poslanik Hanan Ašravi izrazila je danas nadu da će BiH donijeti pravu odluku i da će srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović "shvatiti da je to pitanje pravde", te da je to "imperativ i odgovornost".