Radmanović: Lideri udaljeniji od formiranja VM više nego ikad

S
SRNA
19.11.2011. u 08:04
0
21
Radmanović: Lideri udaljeniji od formiranja VM više nego ikad
0
Radmanović: Lideri udaljeniji od formiranja VM više nego ikad Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je da su lideri političkih stranaka sada dalje od formiranja Vijeća ministara nego prije 10 mjeseci, jer se od posljednjeg sastanka u Sarajevu mnogo očekivalo.
Radmanović je rekao da SDP BiH ne želi da se vlast formira u skladu sa Ustavom BiH i da su predstavnici ove partije "umislili da su pobjednici opštih izbora".

"Sada je sve do političkih lidera, ali i do predstavnika međunarodne zajednice koji su podržavali one lidere koji ruše Ustav BiH", rekao je Radmanović za Radio-televiziju RS i dodao da su to predsjednici SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i SDA Sulejman Tihić koji su na sastancima predlagali antiustavna rješenja za formiranje Vijeća ministara.

Govoreći o neusvajanju budžeta BiH, Radmanović je rekao da treba dati veću podršku postojećem Vijeću ministara da radi punim kapacitetom kako bi se budžet usvojio i da je realnost da se on ne može povećati.

Radmanović je podsjetio da je predlagao da se budžet za 2011. godinu usvoji na nivou privremenog finansiranja.

"Hipotetički je moguće da se budžet predloži Parlamentarnoj skupštini, ali je to složeno, jer se krši zakon i zaobilazi Fiskalni savjet", upozorio je Radmanović.

On je rekao da Predsjedništvo BiH u ovom mandatu nije prekoračilo budžetska sredstva.

Komentarišući pismo bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića predsjedniku RS Miloradu Dodiku, Radmanović je rekao da je tim činom iznenađen, jer ga je Izetbegović pisao kao stranački funkcioner, a ne kao član Predsjedništva.

"Osim toga, niz ocjena iznesenih u pismu je netačno i mislim da ga je pisao za unutrašnje potrebe i popravljanje svog rejtinga kod Bošnjaka", rekao je Radmanović.


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: