{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Radioamateri iz BiH na 5. balkanskom šampionatu

S
29.7.2010. u 15:28
0
0
Radioamateri iz BiH na 5. balkanskom šampionatu
0
Radioamateri iz BiH na 5. balkanskom šampionatu
Ekipa BiH je učestvovala na 5. balkanskom šampionatu u amaterskoj radiogoniometriji (ARDF) koji je održan u periodu 23.-25. jula 2010. godine. Domaćin 5. balkanskog šampionata je bila Republika Moldavija i Šampionat je održan u odmaralištu Vadul-lui-Voda, u kampu "Franzelutsa" smještenom na obali rijeke Dnjestar, 20 km od Chisinaua.
Bosnu i Hercegovinu su predstavljala četiri radioamatera-takmičara i to: Edber Tahmiščija – E75DTE, Enes Šarić – E72ES, Mensur Hodžić – E74M i Maja Vasić – E75YL.


U subotu (je održano UKT takmičenje, dok je u nedjelju (25.7.2010) bilo KT takmičenja. Konačni rezultati su dobijeni sabiranjem rezultata sa KT i UKT takmičenja.

Edber Tahmiščija – E75DTE je u kategoriji M50 osvojio 3. mjesto, Enes Šarić je bio 5. u kategoriji M50 dok je Maja Vasić u kategoriji W21 bila 8.


Na svečanoj ceremoniji proglašenja pobjednika predstavnici Bosne i Hercegovine su kao organizatori slijedećeg 6. balkanskog ARDF šampionata, simbolično preuzeli prelaznu zastavu. Preuzimanjem prelazne zastave balkanskog ARG šampionata zvanično je najavljeno održavanje narednog šampionata u BiH.


Organizator-domaćin 6. balkanskog šampionata koje će biti održano naredne godine će biti radio klub Zenica E71EZC, saopćeno je iz Asocijacije radioamatera u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: