Džudo
0

Pet zlatnih medalja za bh. takmičare na Balkanijadi

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila pet zlatnih medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u džudou održanom u Kikindi (Srbija).

Najsjanija odličja osvojili su Larisa Cerić, Sabina Haračić, Dejana Komljenović, Stefan Majdov i Hadis Ramić.

Na takmičenju je nastupilo više od 300 učesnika iz BiH, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske.

Ženska juniorska reprezentacija BiH je potvrdila prošlogodišnje rezultate osvojivši tri zlatne i četiri bronzane medalje, a ujedno je osvojila i prvo mjesto u sveukupnom plasmanu. Za ovu titulu za našu reprezentaciju najzaslužnije su Larisa Cerić, aktuelna juniorska prvakinja svijeta u kategoriji više od 78kg, Haračić Sabina dvostruka prvakinja Balkana za juniorke (do 70 kg) i Dejana Komljenović, višestruka juniorska u seniorska prvakinja BiH (do 48 kg), koje su osvojile prva mjesta.

Osvajanjem trećih mjesta uspjeh su upotpunile Selma Sejdinović (do 52 kg), Tanja Košarac (do 57 kg), Dragana Šiljegović (do 63 kg) i Borjana Ivić (do 78 kg).

U konkurenciji juniora naši reprezentativci su slabije prošli nego što je to očekivano. Najuspješniji je bio Ramiz Burdalić koji je u kategorji do 81 kg. osvojio drugo mjesto, a iza njega sa bronzanim medaljama ostali su Stefan Šiljegović (do 73 kg), Franjo Zadro (do 66 kg) i Ljubiša Milanović (do 90 kg).

U kadetskoj konkurenciji nasjupješniji su bili Stefan Majdov (do 73 kg) i Hadis Ramić (do 90 kg), koji su također osvojili prva mjesta.

Naša kadetkinja Nevena Todorović u finalnoj borbi (do 70 kg), zbog povrede nije mogla nastaviti borbu te se zadržala na drugom mjestu.

Treća mjesta kod kadeta I kadetkinja osvojili su Slavica Pavlović (do 40 kg), Saška Trkulja (do 48 kg), Ivana Rikalo (do 57 kg), Danijela Radoja (više od 70 kg), Robert Grebenar (do 50 kg) i Miloš Mijanović (do 81 kg).