Balkansko prvenstvo
0

Tri zlatne medalje za džudiste BiH

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je tri zlatne medalje na Balkanskom seniorskom džudo prvenstvu u Trebinju.

Najsjajnija odličja za BiH osvojili su Larisa Cerić, Borjana Ivić i Mitar Mrdić, a Cerić i Mrdić su ujedno proglašeni i najboljim takmičarima prvenstva.

Larisa Cerić je u kategoriji + 78 kg odbranila titulu prošlogodišnje pobjednice, pobijedivši sve svoje protivnice maksimalnim rezultatom 10:0.

Mitar Mrdić je u kategoriji do 73 kg je također ponovio rezultat od prije tri godine te u pet mečave zabilježio pet pobjeda maksimalnim rezultatom 10:0.

Iznenađene prvenstva je Borjana Ivić, koja je u kategoriji do 78 kg osvojila zlatnu medalju.

Selektor bh. tima Branislav Crnogorac zadovoljan je nastupom reprezentativaca, a posebno zbog uspjeha Mitra Mrdića koji se nakog duže pauze vraća u formu, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Džudisti i džudistkinje BiH u Trebinju su osvojili još 13 odličja. Srebrene medalje osvojili su: Dejana Komljenović (- 48 kg), Dragana Šiljegović (- 63), Arijana Čamo (+ 78), Franjo Zadro (- 66) i Dražen Subotić (+ 100), a bronzane: Biljana Mrđa (- 52), Sara Vuković (- 57), Nikolina Bojanić (- 63), Nermina Ćosićkić (- 78), Radomir Stojanović (- 60), Aldin Lukač (- 81), Eldin Lukač (- 90) i Rajko Mirković (- 100).

Na Balkanskom prvenstvu, koje je održano u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", nastupili su takmičari i takmičarke iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine.