Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
živio sto godina dobri čovječe
Pozdrav. Da vam iz prve ruke objasnim u čemu je fol kad se kaže 280 zemalja. Ja sam, oprostite na neskromnosti, održao vezu, ili kako mi radio-amateri to kažemo "uradio" preko 290 zemalja. To naravno nisu sve zemlje, po političko-geografskom smislu. npr. sjedište UN u New Yorku je "zemlja", sjedište ITU, sveta planina Atos u Grčkoj, mnogi otoci u Pacifiku i Atlantiku koji politički pripadaju nekoj državi itd. Jako interesantno ako se neko odluči da malo potraži. Pozdrav 73 de E74D.
73, E71AR
Odlicno,sledeci put ce se ono famozno "heljp bajznija djenosajd pliz" cuti jos dalje. :D
orao pao, orao pao! :))
*** pored sve ove tehnologije on se bavi pecinskim stvarima...
radioprofesionalac
Smijesno je da se ova vijest ponavlja poslije vise od 8 godina a i tada je bila napuhana. Ja sam licno bio svjetski prvak 2004 i to u kategoriji sa preko 20000 ucesnika a ne kao on u kategoriji sa 20-ak. Skoro sve u clanku je predstavljeno vrijednijim nego sto jeste i da su se urednici potrudili, o radio amaterima u BiH se moze napraviti dugometrazni film. Trenutni broj zemalja /entiteta po radio amaterkoj podjeli je 340 i u BiH postoje dva radio amatera koja imaju svih 340 i plus jos neke brisane. Ima barem 20-ak onih koji imaju preko 300 zemalja i aktivno se bave radio amterizmom sto se za doticnog iz clanka ne moze reci. Najveca istina u ovom clanku je da je drzava i vlast zaboravila na ovaj pokret i sjeti ga se samo kad gore sume i izljevaju se rijeke ili nedaj boze rata. Prava prica je da su radioamateri u Jablanici aktivno ukljuceni u komunikacije tokom gasenja aktuelnog pozara. Kanaderi iz Hrvatske su samo preko njih imali komunikaciju sa akterima na zemlji, tuzno i istinito
Stvarno ne znam tko si, ali vjeruj da sam bio siguran da će biti komentara takvog tipa na ovaj tekst. :) Ako malo dublje razmišliš o namjeri pisanja svog odgovora na ovaj tekst trebao bi da shvatiš da ti je krivo da se piše o tamo nekom Zaimu iz Goražda e ne tebi. To se vidi iz prve rečenice a sva ostalo ne bi ti ni napisao da nije onog razloga koji sam prvi naveo. U svakom slučaju pozdrav od mene. Ti si jedan od milion, zajedno sa mnom, nas naopakih balkanaca koji uvijek kontriraju kad ne treba a šute kad treba kontrirat.
Ko sam? Evo ko sam: http://www.e73m.com/contesting.php Ocigledno nisi upucen ali ovaj clanak se objavljuje mozda cak i treci put tj. svaki put kad Zaim hoce da se ogrebe od BP kantona za svoj nerad. Pravi svjetski prvaci o kojima se treba pisati su ovdje http://www.e7dx.com , da ne ispadne se ja hvalim i da mi je krivo. U Gorazdu je dosta dobrih amatera i oni su se svi isclanili iz kluba u kojem je Zaim navodno uzurpirao sve i osnovali svoj . Vise o njima se moze vidjeti ovdje https://www.facebook.com/groups/188529951182510/ Zaima bas ne krase ti kvaliteti.
Ovaj radioamater je u pravu,pogrijesio je ovaj sto je pisao tekst jer nije dobro formulisao naslov Drugacije se broje "drzave" u radioamaterizmu..ide po prefiksima koji ne moraju biti vezani za politicku(državnu) nezavisnost i medjunarodno priznanje nekog podrucja,...tu najvise igraju ulogu ostrva, npr... ako nam vrate ona 2 otoka koja imamo kod Neuma, BH moze imati 3 prefiksa i u radioamaterizmu se voditi kao 3 drzave:))) evo i spisak prefiksa u svijetu:) http://www.clublog.org/mostwanted.php
hahhaha jeli moguce da se ljudi tako ofirno provaljuju=!=="=#*???Boze dragi gdje vam je geografija=!?SAD drzave same imaju 55 drzava!!!ovo je nacionalno takmicenje,znaci ne ograniceno samo evropom!
Svaka cast covjeku.Mada je tacno da nema 280 drzava,vjerovatno se mislilo na nesto drugo.Kako god sve cestitke covjeku koji je uspio da bude Nu. 1 u necemu sto voli.
http://geography.about.com/cs/countries/a/numbercountries.htm
280..hahhaha . zar ima toliko zemalja na svijetu? koji ste vi papci, u pm
U protekle 44 godine mnoge države su nastajale i nestajale.