Smijesno je da se ova vijest ponavlja poslije vise od 8 godina a i tada je bila napuhana. Ja sam licno bio svjetski prvak 2004 i to u kategoriji sa preko 20000 ucesnika a ne kao on u kategoriji sa 20-ak. Skoro sve u clanku je predstavljeno vrijednijim nego sto jeste i da su se urednici potrudili, o radio amaterima u BiH se moze napraviti dugometrazni film. Trenutni broj zemalja /entiteta po radio amaterkoj podjeli je 340 i u BiH postoje dva radio amatera koja imaju svih 340 i plus jos neke brisane. Ima barem 20-ak onih koji imaju preko 300 zemalja i aktivno se bave radio amterizmom sto se za doticnog iz clanka ne moze reci. Najveca istina u ovom clanku je da je drzava i vlast zaboravila na ovaj pokret i sjeti ga se samo kad gore sume i izljevaju se rijeke ili nedaj boze rata. Prava prica je da su radioamateri u Jablanici aktivno ukljuceni u komunikacije tokom gasenja aktuelnog pozara. Kanaderi iz Hrvatske su samo preko njih imali komunikaciju sa akterima na zemlji, tuzno i istinito
Stvarno ne znam tko si, ali vjeruj da sam bio siguran da će biti komentara takvog tipa na ovaj tekst. :) Ako malo dublje razmišliš o namjeri pisanja svog odgovora na ovaj tekst trebao bi da shvatiš da ti je krivo da se piše o tamo nekom Zaimu iz Goražda e ne tebi. To se vidi iz prve rečenice a sva ostalo ne bi ti ni napisao da nije onog razloga koji sam prvi naveo. U svakom slučaju pozdrav od mene. Ti si jedan od milion, zajedno sa mnom, nas naopakih balkanaca koji uvijek kontriraju kad ne treba a šute kad treba kontrirat.
Ko sam? Evo ko sam: http://www.e73m.com/contesting.php Ocigledno nisi upucen ali ovaj clanak se objavljuje mozda cak i treci put tj. svaki put kad Zaim hoce da se ogrebe od BP kantona za svoj nerad. Pravi svjetski prvaci o kojima se treba pisati su ovdje http://www.e7dx.com , da ne ispadne se ja hvalim i da mi je krivo. U Gorazdu je dosta dobrih amatera i oni su se svi isclanili iz kluba u kojem je Zaim navodno uzurpirao sve i osnovali svoj . Vise o njima se moze vidjeti ovdje https://www.facebook.com/groups/188529951182510/ Zaima bas ne krase ti kvaliteti.
Prikaži sve komentare (22)