Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako je i u Norveškoj! Oni uopšte nemaju centralnog grijanja, nego čekaju proljeće i toplije vrijeme. Na taj način štede energiju. A zimi se grijaju tako što prde ispod deke. By Jasmin Imamović
barem ne zavisimo od rusa.kvarovi se dešavaju i u najsofisticiranijim fabrikama.jedan dan zastoja nije prestrašno, ako uzmemo u obzir temperature vani.valjda imamo svi neku malu grijalicu.
Ovo u clanku za mlake radijatore - s obzirom na to da centralno grijanje placa termoelektrani Tuzla za svaki toplinski stepen koji uzima od njih za grijanje grada, oni pazljivo prate prognoze vremena i svako jutro zovu dezurnu osobu u TE Tuzla, razgovor tece ovako \"halo, taj i taj je, daj nam danas 45 stepeni\" ili 48, ili koliko vec oni odokativnim metodama procijene da je potrebno za grijanje grada... Ne treba ni spominjati da postoji ugovor po kojem c.g. treba uzimati preko 50 i ne znam tacno koliko stepeni svakog dana, ali jok, ako oni procijene da toliko nije potrebno traze manje mimo ugovora i na taj nacin ostvaruju fantasticne ustede, a gradjani placaju uvijek istu cijenu. Zato grijanje varira i zato su radijatori mlaki. Takodje ne treba ni napominjati ko se sve uhljebio u opstinskom (Imamovicevom) centralnom grijanju - to se podrazumijeva. Ne znam kako je u Sarajevu, ali ovdje je ovako.
Iskreno, ja nisam ni primjetio da je nestalo grijanja. Jos sam prozor morao da otvorim jutros. I mislim da je ovo prvi put od pocetka grejne sezone da nema grijanja. Ne znam zbog cega se sarajevo-x toliko uspanicilo, evo radijatori su vec sad vreli da ne mozes drzati ruku duze od 2 sekunde. I grijanje u Tuzli nema nikakve veze ni sa SDP-om ni SDA ni SNSN-om niti bilo kojim drugim guzonjama. Za stan od 45 m2 60KM mjesecno nije puno, tako da nemojte da se**te sa tim komentarima.
ma ajde... nije to nista za tuzlake, izdrzati ce oni malo te zime osim toga stedi se i energija...
Iskreno, nisam ni primjetio da ne radi, kako grije zavrnem radijator po noci, ne moze se spavat :)
ko ih zali j.e.b.e.m. mu m.r.t.v.e, lagano..... samo toliko iz sarajeva
Bitno je da je najjeftinije i da se ne moramo grijati pomocu grijalica kao \"sarajlije\"...malo se pokvari i narod odmah digne paniku...
hah,,,ovo je u zenici i po 2x sedmicno pa ne pravimo havariju od tog : /
Tuzlaci se smrzli ko pi.c.k.e :D
Danas nema ništa od bureka. Neće da naraste. Hi hi hi hi hi. Oni bez bureka ne unaju šta će jesti. Hi hi hi hi hi.
Ako od ljubavii do mrznje ima tako malooo, ja bi htjeo da te mrzim najvise na svijetuuu...
Heb.em te drzavo ovakva!!
Ako je zima nije lav :D
Boli nas K. u. r. a. c. za tuzlu i tuzlake