Hladna noć za Tuzlake
0

Radijatori hladni zbog kvara na toplovodu

Piše: D. Brkić
Tuzla
Tuzla
Građani Tuzle tokom prethodne noći ostali su bez centralnog grijanja. Temperatura je pala na nekoliko podioka ispod nule, tako da su građani bili primorani uključivati grijalice ili druge alternativne uređaje kako bi zagrijali stanove i kuće.

Pokušali smo saznati zbog čega su radijatori u tuzlanskim stanovima, individualnim stambenim objektima ili poslovnim prostorima hladni, ali dežurni dispečer u Centralnom grijanju, kao po običaju, nije bio dostupan. Da budemo precizniji, jedna od navedenih telefonskih linija na oficijelnoj web-stranici je u kvaru, dok je druga konstantno zauzeta.

Podsjetimo kako je slogan tuzlanskog Centralnog grijanja "Toplina je naša vrlina", te da je tome, na naslovnici njihove zvanične web-stranice, pridodata konstatacija kako Tuzlaci imaju najjeftinije i najkvalitetnije grijanje u Bosni i Hercegovini. "Centralno grijanje dd Tuzla osnovano je prije 27 godina i od tada svojim korisnicima pruža usluge centralnog grijanja koje se po pouzdanosti, kvalitetu i cijeni ne može mjeriti ni sa jednom drugom vrstom grijanja u Bosni i Hercegovini", nahvalili su se u ovoj firmi putem svoje stranice. Međutim, tokom ove grijne sezone ispoljavaju se stare boljke, a zbog mlakih radijatora već su se oglašavali građani iz raznih dijelova grada.

Kada je riječ o posljednjem "ispadanju iz sistema", saznajemo kako je on prouzrokovan kvarom na toplovodu koji će biti saniran tokom dana. Dakle, popodne će radijatori u tuzlanskim stanovima ponovo biti ili topli ili mlaki.