{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu 83 stana nisu bila zagrijana na vrijeme

S
9.2.2012. u 10:37
0
3
U Sarajevu 83 stana nisu bila zagrijana na vrijeme
0
U Sarajevu 83 stana nisu bila zagrijana na vrijeme
(Foto: Sarajevo-x.com)
U ulicama Himze Polovine i Juraja Najtharta u 83 stana jutros radijatori nisu bili zagrijani na vrijeme, ali su problemi brzo riješeni.
Kako je za Sarajevo-x.com rečeno u Toplanama Sarajevo, radi se o zgradama koje imaju krovne kotlovnice i u kojima voda zaledi zbog niskih temperatura i niskog pritiska gradske vode u cijevima.

"Ovi stanovi nisu ostali bez grijanja, naši radnici su to brzo riješili, tako da ovi stanovi od 8.30 sati imaju grijanje kao i ranije. Sva postrojenja KJKP Toplane – Sarajevo su u punoj pogonskog funkcijiji. 51.000 korisnika centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo su uredno snabdijeveni toplotnom energijom. U svim kotlovnica na području Kantona Sarajevo je organizovano 24-satno danonoćno prisustvo radnika Toplana u cilju praćenja aktuelne situacije i pravovremenog djelovanja u slučaju potrebe. Toplane ne isključuju mogućnost suočavanja sa sporadičnom pojavnom manjka pritiska gradske vode u sistemu toplifikacionih instalacija na krovnim kotlovnicama, usljed čega se eventualno može desiti da pojedine krovne kotlovnice trenutno, i kratkotrajno rade smanjenim kapacitetom. Ukoliko se desi sličan slučaj, ekipe Toplana će pravovremeno intervenisati u cilju stavljanja pojedinog postrojenja u punu pogonsku funkciju", rekao je šef kabineta direktora Toplana Ženja Ljubuškić za Sarajevo-x.com.

Ovakvih krovnih kotlovnica ima 87 u Sarajevu. U Toplanama napominju i da će do daljnjeg isporučivati grijanje od pet ujutro do 23 sata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: