Kotlovnice bile zaleđene
0

U Sarajevu 83 stana nisu bila zagrijana na vrijeme

Sarajevo-x.com
(Foto: Sarajevo-x.com)
(Foto: Sarajevo-x.com)
U ulicama Himze Polovine i Juraja Najtharta u 83 stana jutros radijatori nisu bili zagrijani na vrijeme, ali su problemi brzo riješeni.

Kako je za Sarajevo-x.com rečeno u Toplanama Sarajevo, radi se o zgradama koje imaju krovne kotlovnice i u kojima voda zaledi zbog niskih temperatura i niskog pritiska gradske vode u cijevima.

"Ovi stanovi nisu ostali bez grijanja, naši radnici su to brzo riješili, tako da ovi stanovi od 8.30 sati imaju grijanje kao i ranije. Sva postrojenja KJKP Toplane – Sarajevo su u punoj pogonskog funkcijiji. 51.000 korisnika centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo su uredno snabdijeveni toplotnom energijom. U svim kotlovnica na području Kantona Sarajevo je organizovano 24-satno danonoćno prisustvo radnika Toplana u cilju praćenja aktuelne situacije i pravovremenog djelovanja u slučaju potrebe. Toplane ne isključuju mogućnost suočavanja sa sporadičnom pojavnom manjka pritiska gradske vode u sistemu toplifikacionih instalacija na krovnim kotlovnicama, usljed čega se eventualno može desiti da pojedine krovne kotlovnice trenutno, i kratkotrajno rade smanjenim kapacitetom. Ukoliko se desi sličan slučaj, ekipe Toplana će pravovremeno intervenisati u cilju stavljanja pojedinog postrojenja u punu pogonsku funkciju", rekao je šef kabineta direktora Toplana Ženja Ljubuškić za Sarajevo-x.com.

Ovakvih krovnih kotlovnica ima 87 u Sarajevu. U Toplanama napominju i da će do daljnjeg isporučivati grijanje od pet ujutro do 23 sata.