Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa nismo njemacka da imamo takve kazne...tolike kazne nemaju ni njemci...imamo visoke kazne i nikakve puteve....i da vam se malo sjetim matere
kazne trebaju ici prema plateznoj moci vozaca...tako da burzuj ne placa isto kao i neko ko radi za 500KM...
@BLSandokanRS skoro nemoguce tto sprovesti u djelo jer vecina "direktora" ima prijavljene plate na minimalcu da bi manje poreza platili ... tako da ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je bukvalno najveci kriminal drzave nad njenim gradjanima. Ja sam iz USK i znam sve te radare napamet. Vrlo cesto se mora voziti 40 na sat. Spustim na 35 i cekam da mi se auto ugasi koliko ga gusim... ali nema gasa Bajo. Samo po propisima! Oko Cazina ima takvih radara, da jedino ako si baba u kasnim osamedesetim mozes da prodjes bez kazne. Radarski turizam u USK!
onaj u stijeni 'vata na 20, čini mi se :))
@Max_Bunker... a onaj kod Kostelskog buka hvata čak i pješake :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
DA NISTE PRIMITIVNI DIVLJACI TOJEST DA KOMPJUTERIZUJETE REGISTAR VOZILA I UVEZETE GA SA EVROPSKIM , MOZDA BISTE I NAPLATILI PONEKU KAZNU.
....zamjenite ona dva kontejnera (gdje granicari vrse sluzbu) kod Ivanice i stub za zastavu (granicni prelaz) pa onda HiTech naplate.
Inace ne znam kakva je situacija dole ali u evropi je rijesenje WAZE za sve mobilne, fixsne radare , zastoje itd....
4 razloga zasto necu da dolazim u Bosnu : 1. Najzagadjeniji zrak u radiusu od 20 000 kilometara. Zagadjenost suma, rijeka svega. Oupsta nekultura i nikakav odnos prema prirodi. 2. Nema zakona, svi naoruzani vatrenim oruzjem, a ti stranac si kao glineni golub. 3. Otimanje para na cestama sa strane policije. Kao bosnjak imam najvise loseg iskustva upravo sa bosnjackim policajcima. 4. Svim srbima i hrvatima su omogucili dvojno drzavljanstvo, a nasi nama ne daju.
@PrinceAkeemOfZamunda Ko te pita. Ja ga imam. A da ne iste se sekunde odricem naseg.
Pa idioti, kamere nisu nigdje u civiliziranom svijetu postavljene radi UBIRANJA kazni nego iskljucivo radi smanjenja brzine i tempa prometa i uglavnkm svugdje su oznacene prije nailaska na njih, samo kod nas im je svrha punjenja budzeta ili mito i korupcija i bas zato ih - sakrivaju!
Sta mislite debili jadni zavidni da mi svi u javnim toaletima radimo. Stvarno ne razumijem komentare pojedinih i toliku mrznju prema bosancima koji vani zive.
Neka smanje kazne i bice bolja naplata. Oni misle ako povecaju kaznu da ce vise zaraditi. Da je tako, onda bi znacilo ako povecaju kaznu na 10000KM da bi zaradili vise. A realnost je da bi vise ljudi platilo kad bi kazna bila 10KM nego 10000KM.
Eto sad stranci ispali ne oprezniji vozaci od nas i to dvadesetostruko. A kod nas saobracajnih nesreca mnogosgruko vise nego u EU. Drugim rijecima nije toliko do vozaca koliko je do do puteva.
jednom se vozim prema kuci i na relaciji Doboj-Zenica stoji nakav znak na podu "Radarska Kontrola" iza njega nesta viri kontam spao sa stangle kad ono onaj na tri nozice ko za pasos kad hoces da vadis jbga nisam imo ni vr da se fino nastelim samo sam mu se u retrovizoru i u daljini sjetio svih blizih i daljih.
A pojena dovoljno zabrana voźnje u bosni.a naśe koji źive u bosni kad napuni pojene oduzimanje vozaćke
Sam uvesti spisak computerski i pojene za prekrśaja i kazne odmah il na izlazu ma granicama,pa neka onda majmuniše se seljaćina iz dijaspore kad krene u rodne grude.
ovi radari su cista glupost, ali i za tu glupost ima lijeka, cuo sam da ima nekakvo sredstvo koje brojeve tablica ucini nevidljivim za radar
ironija je kad vozis auto od 2000 km a dode ti kazna od 2800 km
da se u njemackoj austrji ili svici tako sprovode u corki bi zavrsili ..ko god zna njihove kazne taj se sprovodi ovdje
U Zürich-u se bojimo radara gore nego vraga, kazne visoke al' sve se opet jede nego kad ode vozacka e tad se u blatu
@forris ja sam mix Bosne i Sandzaka, ISLAM mi je vjera i pravo da ti kazem preponosna sam na svoje porijeklo, sticajem okolnosti odgojila me moja nana koja je rodjena u Prizrenu, Zürich je samo mjesto boravka, rada i skolovanja, maksuz selam
Greska...u zapadno hercegovackom kantonu trenutno postoji 30 tak radara... 12 ih je samo u Širokom i Ljubuskom a toliko imaju neki kantoni veliki... ZHK broji 3 opcine i jedan grad i ima tek 100.000 stanovnika a 30 radara sto je FUJ ogranicenja iz doba Juge