Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZELENO SVIJETLO četnicima je dao Alija DELIMUSTAFIĆ iz Sarajeva pišući depešu MUP-u Prijedora da Bošnjaci preuzmu MUP, a zapravo Srbi su držali ključne pozicije u MUP-u, preuzeli grad osujetili pobunu bošnjačkog i hrvatskog protiv njihovog državnog udara i tako je Prijedor pao u ruke Srba kao većinski bošnjačka mahala.
Hrvat Slavko Ećimović je jedan od nosioca pokreta otpora na prostoru općine Prijedor. Ubili su ga kao i većinu Bošnjaka ustanika nakon što su PROTUSTAVNO SNAGE POLICIJE SMIJENILE LEGALNU VLAST U GRADU i građanska dužnost je bila napasti policiju, općinu i vratiti pravni poredak u gradu.
@EbuKlix Nakon smijene legalnih vlasti Srbi su otpuštali Bošnjake i Hrvate sa radnog mjesta, a nakon pobune formirani su logori i sve ostale strahote.
Sigurno su se ovi samo-ubili, a potom tako samoubijeni zakopali u masovne grobnice... Koja lakrdija od tuzilastva...