{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Računari i karte za EP u košarci za najbolju dječiju priču

F
4.9.2013. u 13:48
0
0
Računari i karte za EP u košarci za najbolju dječiju priču
0
Računari i karte za EP u košarci za najbolju dječiju priču
David Barth
Direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH David Barth danas je u Sarajevu, u Osnovnoj školi Kovačići uručio nagrade pobjednicima USAID-ovog konkursa za osnovne škole, u kategoriji najbolja dječija priča.
USAID je konkurs za najbolju dječiju priču organizirao u šestom mjesecu ove godine, za djecu do 15 godina, o temi "Zašto svako dijete bez obzira na religiju, nacionalnu pripadnosti, spol i stepen mobilnosti ili mentalnog razvoja zaslužuje ista prava i mogućnosti".

Barth je kazao da je ovo početak USAID-ove kampanje za dječija prava te da djeca na najbolji način mogu kazati šta je to što je njima najpotrebnije i što zaslužuju.

On je pobjednicama iz Sarajeva Indiri Rudić i Haruni Bandić uručio karte za Evropsko prvenstvo u košarci na koje će krenuti u subotu.

Osnovnoj školi Kovačići uručio je pet kompjutera, a istaknuo je da će uvijek naći vremena i načina da pomaže školama, a posebno kad učenici pokažu zavidne rezultate.

"Naš zadatak je da vam damo alat, a vaš da ga koristite", kazao je Barth obraćajući se učenicima.

Sutra će, u sklopu istog projekta, biti uručene iste nagrade za dvije učenice iz Banje Luke Isidori Kopanja i Sofiji Miljatović te računari za njihove škole.

Vlada SAD-a je putem projekta USAID-a osigurala oko 1,6 milijardi dolara pomoći ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: