{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indira, Haruna, Isidora i Sofija su autorice najljepših dječijih priča

3.9.2013. u 17:21
142
3
Indira, Haruna, Isidora i Sofija su autorice najljepših dječijih priča
142
Indira, Haruna, Isidora i Sofija su autorice najljepših dječijih priča
Indira Rudić i Haruna Bandić iz Sarajeva te Isidora Kopanja i Sofija Miljatović iz Banje Luke pobjednice su USAID-ovog konkursa za najbolju dječiju priču, objavila je Američka agencija za međunarodni razvoj.
Konkurs je organiziran u junu ove godine kako bi se podiglo poimanje javnosti o pravima djece u BiH. Učenici osnovnih škola iz oba bh. entitita pisali su priče zašto svako dijete u BiH, bez obzira na spol, vjersku ili nacionalnu pripadnost, stepen mobilnosti ili mentalnog razvoja zaslužuje ista prava i mogućnosti, uključujući hranu, dom, obrazovanje i sport, zdravstvenu zaštitu i zaštitu od bilo kakvog stradanja.

Od mnoštva dječijih priča, USAID-ovom žiriju je bilo teško da izabere užu listu od 20 najboljih priča na ovu temu, pri čemu su, umjesto prvobitno planirana dva pobjednika, četiri priče bile jednako bodovane i osvojile su nagradu “Najbolja priča”. Indira, Haruna, Isidora i Sofija će kao pobjednice uskoro otputovati u Sloveniju, kao specijalne gošće BiH košarkaške reprezentacije, te navijati za bh. tim na Evropskom prvenstvu u košarci.

Istovremeno, USAID donira 15 kompjutera školama iz kojih dolaze pobjednice konkursa. David Barth, direktor USAID-a u BiH, proglasit će pobjednice i donirati kompjutere njihovim školama.

Ceremonije se održavaju: u Sarajevu, u srijedu, 4. septembra, u 12:00 sati u osnovnoj školi Kovačići, Zagrebačka 22a, i u Banjoj Luci: u petak, 6. septembra, u 10:30 sati u osnovnoj školi Ivo Andrić, ulica Branka Radičevića 3, a u 12:00 sati u osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić, ulica Marka Lipovca 1.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: