BiH
3

Račić: Nikada nisam uzeo novac od pacijenata, priča je izrežirana

FENA
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka
Vršilac dužnosti direktora banjalučkog Kliničkog centra Duško Račić tvrdi da, kao ljekar, nikada nije uzeo novac od pacijenta, niti napisao lažni nalaz.

Račić je jučer zajedno s još četiri zaposlena u Kliničkom centru Banja Luka, saslušan u Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci u okviru akcije "Loto", usmjerene na otkrivanje umiješnih u neregularosti prilikom odobravanja invalidskih penzija.

Na današnjoj konferenciji za novinare Račić je ustvrdio da je “cijela ova priča izrežirana iz otuđenih političkih i ekonomskih centara moći”.

Međutim, nije želio da odgovori o kome je tačno riječ.

Račića i ostale zaposlene u Kliničkom centru koji su bili na saslušanju, podržala je načelnica neurologije Kliničkog centra Banja Luka Aleksandra Domjenović, navodeći da je riječ o uzornim stručnjacima i poštenim zdravstvenim radnicima.

Tokom jučerašnjeg dana zbog sumnje u zloupotrebe službenog položaja i primanja mita privedeno je pet ljekara i medicinskog osoblja, koji su saslušani u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Salušani su i nakon toga pušteni da se brane sa slobode v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Banja Luka Duško Račić, te ljekari Ljiljana Preradović, Stanko Obradović, Danka Obradović, te B.V..

Oni su osumnječeni da su učestvovali u izradi falsifikovane medicinske dokumentacije (nalazi i mišljenja, otpusna pisma, fiktivno vodili lica u evidenciji na bolničkom liječenju), a koja je kasnije korištena u postupku ostvarivanja prava na invalidsku penziju.