BiH
0

Akcija Loto: Uhapšeno pet ljekara u Banjoj Luci

FENA
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka
U nastavku zajedničke akcije Okružnog tužilaštva Banja Luka i Uprave kriminalističke policije MUPRS-a, usmjerene na otkrivanju krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i primanje mita, danas su izvršeni pretresi u Kliničkom centru Banja Luka te izuzeta određena medicinska dokumentacija za više osoba, koja se dovode u vezu s nezakonitim ostvarivanjem prava na invalidske penzije.

Nakon obavljene kriminalističke obrade Tužilaštvu je dostavljen izvještaj protiv pet osoba, potvrđeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Radi se o LJ.P., O.S. (1945), O.D., R.D. (1973) i B.V. iz Banja Luke, za koje postoji osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja te primanje mita.

Osumnjičeni su učestvovali u izradi falsifikovane medicinske dokumentacije (nalazi i mišljenja, otpusna pisma, fiktivno vodili osobe u evidenciji na bolničkom liječenju), a koja je kasnije korištena u postupku ostvarivanja prava na invalidsku penziju.

Ove osobe su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima sprovedene na ispitivanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka.

Nakon ispitivanja osumnjičenih u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o predlaganju mjere pritvora, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Ova akcija kodnog naziva "Loto“, bit će nastavljena i u narednom periodu.