HDZ 1990 – HSP BiH
0

"Pustite svoje kandidate da progovore"

Sarajevo-x.com
Hrvatska koalicije HDZ 1990 – HSP BiH održala je veliki javni skup na centralnom trgu u Posušju u utorak na večer. Pred više od hiljadu ljudi govorili su dužnosnici stranaka okupljenih u koaliciji i kandidati na listama za opće izbore u oktobru u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik HSP-a BiH i kandidat za Parlament BiH dr. Zvonko Jurišić je podsjetio na rezultate Vlade Zapadnohercegovačkog kantona, kojoj je bio četiri godine na čelu, ali je i odgovorio na dezinformacije koje u javnosti širi HDZ BiH.

Jurišić je najavio i pobjedu kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martina Raguža na izborima, za kojega je rekao da je "jedini istinski hrvatski kandidat sa svim potrebnim kvalitetama za obnašanje te odgovorne funkcije u interesu hrvatskog naroda i države BiH".

Martin Raguž je predstavio svoj program i ponovio svoj poziv protukandidatima za hrvatskog člana Predsjedništva za javno sučeljavanje kako bi birači zaista mogli vidjeti "ko koliko vrijedi i odlučiti se za koga glasati". Isto tako pozvao je Dragana Čovića i Zlatka Lagumdžiju da konačno puste svoje kandidate Borjanu Krišto i Željka Komšića za progovore da "narod čuje šta nude i za šta se zalažu", navodi se u saopćenju iz koalicije.

Raguž je uvjeren da će politika koju vodi Hrvatska koalicija i on lično pobijediti na ovim izborima i da je to politika koja je u stanju hrvatskom narodu "osigurati ravnopravan ustavni položaj, pružiti stabilnost i nove perspektive razvoja u Bosni i Hercegovini".

"Umjesto sukoba i stalnih frustracija Predsjedništvo mora poticati saradnju, širiti povjerenje i biti predvodnik u jačanju i zaštiti svakoga naroda i građanina", smatra Raguž.