BiH
0

Koalicija HDZ 1990-HSP BiH održala predizborni skup u Odžaku

FENA
Hrvatska koalicija HDZ 1990-HSP BiH službenu predizbornu kampanju započela je sinoćnjim javnim skupom u Odžaku, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Domaćin skupa predsjednik Općinskog odbora HDZ 1990 Odžak Ivo Jelušić naglasio je da je Hrvatska koalicija jamstvo da će se nepravda prema Posavini ispraviti i da će Posavina nakon izbora u listopadu dobiti konačno stručnu, kompetentnu i moralnu vladu, sposobnu raditi za interes naroda.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a 1990 Posavina i nositelj liste za Skupštinu te županije Pejo Damjanović je rekao da će ljudi s njegove liste zajedno s koalicijskim partnerima formirati vladu.

"Posavini i ne samo Posavini vratit ćemo novu nadu u život, i vratiti život u Posavinu, kazao je Perica Jelečević, kandidat Hrvatske koalicije za Parlament FBiH. On je istaknuo tri velika projekta koja će imati prioritet, a to su izgradnja auto ceste na koridoru VC, izgradnja auto ceste Orašje Tuzla i projekt plovnosti rijeke Save od Zagreba do Orašja.

Predsjednik HDZ-A 1990 Božo Ljubić istaknuo je da Bosna i Hercegovina može opstati samo kao zajednica tri ravnopravna naroda i svih građana, te da će zbog toga Hrvatska koalicija raditi na donošenju novoga ustava koji će uključivati novu teritorijalnu organizaciju zemlje koja će imati i jednu federalnu jedinicu ili više njih s hrvatskom većinom, a u kojoj će Posavina kao cjelina biti jedna regija. No, osim novog teritorijalnog ustroja država mora jamčiti i institucionalnu ravnopravnost svakoga naroda.

"Porazimo korupciju već 3. listopada" pozvao je nazočne Ljubić te istaknuo da je politička korupcija izvor svake druge korupcije. Kazao je da Hrvati moraju imati legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Rekao je da Bošnjaci i Srbi, prepuštajući Hrvatima da izaberu sami svoga člana Predsjedništva, pokazuju da im je istinski stalo do ravnopravnosti hrvatskog naroda i do države BiH.

Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a BiH, podsjetio je na prošlost Odžaka te izrazio uvjerenost u pobjedu Hrvatske koalicije. Pozvao je SDP da poštuje izbornu volju hrvatskog naroda. Također, pozvao je i Borjanu Krišto da povuče svoju kandidaturu kako bi hrvatski narod lakše izabrao najsposobnijeg i jedinog istinskog hrvatskog kandidata u Predsjedništvo Martina Raguža.

"Hrvatska koalicija HDZ1990-HSP BiH nikada neće izdati ni zaboraviti Posavinu i krajnje je vrijeme da se obračunamo s politikom izdaje i politikom kriminala, kazao je Jurišić.

"Da se nisam kandidirao za hrvatskog člana Predsjedništva već tada je Željko Komšić mogao otvoriti šampanjac i početi slaviti. Ali mojom kandidaturom Hrvati će dobiti svoga predstavnika u Predsjedništvu BiH, kazao je Martin Raguž.

Kako je rekao, neće pozivati Borjanu Krišto na povlačenje kandidature ni nikoga drugoga, već sve protukandidate proziva na javno sučeljavanje.

"Ovo je naša zemlja i nitko je neće nigdje odnijeti, istaknuo je Raguž, a država BiH i svi njezini građani zaslužuju imati demokratski ustav", stoji u priopćenju iz HDZ-a 1990.