|

"Purdino saslušanje sljedeće sedmice"

"Purdino saslušanje sljedeće sedmice"
0
F
FENA
14.2.2011. u 19:00
1
komentara
0

dijeljenja
"Purdino saslušanje sljedeće sedmice" Tihomir Purda (Foto: Tužilaštvo BiH)
Bh. državno odvjetništvo saslušat će hrvatskog branitelja Tihomira Purdu, na zahtjev srbijanskog Višeg suda u Beogradu, u idući ponedjeljak, potvrdio je u ponedjeljak za medije u Mostaru njegov advokat Josip Muselimović.
"Usklađen je termin Purdinog saslušanja. Bit će to u ponedjeljak, 21. februara u 9 sati. Na zahtjev višeg suda u Beogradu na temelju međunarodne pravne pomoći Purda će biti saslušan u svojstvu osumnjičenika", rekao je Muselimović. Istaknuo je kako očekuje da će nakon ispitivanja srbijansko pravosuđe odustati od kaznenog progona vukovarskog branitelja za navodne ratne zločine.

Dodao je da su dokazi protiv Purde prikupljeni na nezakonit način dok se nalazio u srbijanskom logoru te da se on ne može ni na kakav način povezati s navodnim ratnim zločinima u Vukovaru.

Purdino saslušanje obavlja bh. državni advokat, a predstavnici suda koji traži saslušanje sudjeluju tek kao promatrači, objasnili su danas iz bh. državnog odvjetništva.

Tihomir Purda uhapšen je u BiH 5. januara na temelju potjernice srbijanskog pravosuđa koje ga tereti za ratni zločin nad zarobljenicima i nemoćnim osobama.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...