Izbori u SDP-u
47

Pudarić napao Nikšića: Da odbrani fotelju posudio pare za dvije plate

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Zahuktava se predizborna kampanja u Socijaldemokratskoj partiji BiH (SDP). Jedan od kandidata za predsjednika Svetozar Pudarić na društvenim mrežama napao je aktualnog predsjednika i prvog favorita na izborima 25. maja, Nermina Nikšića.

Pudarić kaže da kad treba odbraniti fotelju predsjednika da se onda koriste sva sredstva po udžbeniku koji kaže "izvaditi ili zaštekane ili izmoljene pare koje su novi dug i podijeliti dvije plate usred predizborne kampanje".

"Objaviti da se generalni sekretar koji je služio kao gromobran predsjedniku neće više se kandidovati kao da svi ne znaju da se on nije kandidovao već ga je predsjednik birao. Najbolje da on to sam napiše", piše Pudarić aludirajući na istup Irfana Čengića.

Pita se šta je slijedeće što će biti tempirano usred kampanje i "slučajno" se potrefiti, vidjećemo, ima još mjesec dana vremena.

"Za ovo stanje kriv je predsjednik SDP BiH, a sve što rade oni oko njega rade sa njegovim znanjem i dopuštenjem - svi do jednog. Vrijeme je da promjenom predsjednika promijenimo i metod upravljanja partijom, da se vratimo među ljude i borimo se za socijaldemokratske principe i realizaciju našeg Programa. SDP BiH mora bolje, SDP BiH treba zaokret u lijevo", zaključio je.