Akteri događaja na Sokocu
0

"Pucnjava na krsnoj slavi nesretan slučaj, a ne obračun"

FENA
Sokolac
Sokolac
Zamjenik načelnika Općine Sokolac Mirko Čolović i v.d. direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac Bojan Tošić demantirali su medijske navode da je na krsnoj slavi u kući Pere Šarenca "došlo do obračuna i sukoba", ističući da je riječ o nesretnom slučaju, u kojem su lakše povrijeđeni.

"U kući Pere, a ne Radovana Šarenca, komandira stanice policije Sokolac, tokom proslave krsne slave dogodio se nesrećan slučaj samoopaljenja pištolja, pri čemu smo od metka dobili okrznuća. Nije došlo ni do kakvog incidenta, niti se čulo opaljenje zbog jake muzike, tako da se niko od gostiju nije uznemirio", navode Čolović i Tošić u zajedničkom saopćenju proslijeđenom iz Općinskog odbora SNSD-a Sokolac.

Tvrde da su se nakon toga pozdravili s domaćinom i otišli.

U kući Pere Šarenca, kako navode, nije bilo nikakvog slavlja povodom smjene bivšeg direktora Šumskog gazdinstva Rajka Bulajića, niti šenlučenja, kako to spekuliraju mediji.

"Smatramo da su nepotrebne spekulacije medija o ovom slučaju, jer iza svega ne postoji nikakva pozadina”, tvrde Čolović i Tošić i optužuju medije da su “preuveličali ovaj slučaj, a sve s ciljem iznošenja neistina, kako bi se uznemirila javnost Sokoca”.

“Svi oni koji u medijima spekulišu, pokušavaju da Općinskom odboru SNSD-a Sokolac nanesu štetu u vrijeme izborne godine", ustvrdili su Čolović i Tošić