Incident na porodičnom slavlju
116

U pucnjavi na Sokocu ranjena dvojica članova SNSD-a

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvije osobe povrijeđene su u pucnjavi koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila na Sokocu, potvrđeno nam je u CJB Istočno Sarajevo.

Kako smo saznali, radi se o Bojanu Tošiću (1983) i Mirku Čoloviću (1965), obojica sa Sokoca. Njih dvojica su u nedjelju 45 minuta nakon ponoći dovezeni u CUM bolnice Koševo, gdje su im konstatovane rane nanesene vatrenim oružjem.

"Tošić je imao prostrelnu ranu na desnoj peti i nakon ljekarske pomoći pušten je kući. Čolović je imao prostrelnu ranu lijeve potkoljenice i frakturu petog prsta na ruci, ali je odbio ljekarsku pomoć i na vlastitu odgovornost je napustio bolnicu", rečeno je za portal Klix u bolnici Koševo.

Nezvanično saznajemo da su Tošić i Čolović članovi SNSD-a, Čolović je predsjednik te partije na Sokocu i zamjenik načelnika Opštine Sokolac, dok je Tošić tek preuzeo dužnost direktora preduzeća Šumsko gazdinstvo "Romanija" sa Sokoca, koju je ranije obavaljao Rajko Bulajić.

Kako nam je potvrđeno u CJB Istočno Sarajevo, policiju u Istočnom Sarajevu su o ovom događaju obavijestile kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo, kazavši da su dvije osobe sa Sokoca došle u bolnicu Koševo s povredama nanesenim vatrenim oružjem.

"Mi smo odmah pokrenuli istragu, a prema prvim informacijama, do pucnjave je došlo na porodičnom slavlju, gdje je jedan od povrijeđenih nehotično nanio povrede sebi i drugoj povrijeđenoj osobi. Naravno, to su prve informacije i moguće je da to nije tačno, odnosno da je pucala treća osoba. Istraga se nastavlja i javnost će blagovremeno biti upoznata o njenim rezultatima", rečeno je za portal Klix u CJB Istočno Sarajevo.