Otkrile ih kamere
350

Psi oštetili više skupocjenih vozila na području Banja Luke

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka-Obilićevo, zahvaljujući operativnom radu na terenu, te analizi video nadzora sa izuzetih kamera, utvrdili su da je grupa pasa lutalica na području grada Banja Luke, u vremenskom periodu od 24. maja do 16. juna, oštetila ukupno pet skupocjenih vozila.

Kako kažu iz policije tri oštećenja vozila su prijavljena, a dva vlasnici vozila nisu prijavili.

Naime, 24.5.2017. godine, vlasnik vozila je prijavio da ima oštećenja na putničkom automobilu marke VW Passat, a da su oštećena nastala dok je vozilo bilo parkirano.

Takođe, 11.06.2017. godine, zaprimljena je prijava da su nastala oštećenja na putničkom automobilu marke VW Jetta, dok je bilo parkirano u ulici i slična prijava je zaprimljena 14.06.2017. godine od strane vlasnika putničkog automobila marke VW Jetta, dok je bilo pakrirano.

Postupajući po zaprimljenim prijavama zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“, te da je pričinjena znatna materijalna šteta vlasnicima vozila, policijski službenici su na osnovu pregledanih video nadzora, te prikupljenih informacija, a prethodno organizovanih opservacija, utvrdili da su vozila oštetila psi lutalice.