{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Psi bačeni u kanjon Željeznice u mjestu Kijevo kod Trnova

26.9.2014. u 09:11
200
79
Psi bačeni u kanjon Željeznice u mjestu Kijevo kod Trnova
200
Psi bačeni u kanjon Željeznice u mjestu Kijevo kod Trnova
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanovnici mjesta Kijevo u općini Trnovo sinoć su alarmirali policiju i Gorsku službu spašavanja (GSS) kada su u večernjim satima čuli lavež pasa koji je dolazio iz kanjona rijeke Željeznice.
Kako su za naš portal rekli mještani Kijeva, u kanjonu su se nalazi psi koji su tu, kako kažu, ostavljeni vjerovatno poslije sterilizacije. S obzirom na to da je teren bio nepristupačan i da se mještani nisu mogli sami spustiti dole kako bi izvukli pse, intervenisao je GSS Sarajevo.

"Dobili smo nekoliko poziva od građana oko 21:40 sati da se u kanjonu Željeznice nalaze psi i molili su nas da dođemo. Oformili smo ekipu u kojoj ima ljubitelja životinja, posebno pasa, a neki su obučeni za vodiče pasa, te su uradili to sa zadovoljstvom.Kada smo došli postavili smo opremu i zbrinuli pse u naša transportna sredstva, te ih izveli na sigurno na cestu", rekao je za Klix.ba Adnan Podžo iz GSS-a Sarajevo.

Ispostavilo se da su u kanjonu bila dva, a ne više pasa, kako su mislili mještani Kijeva. Akcija spašavanja okončana je u 22:50 sati, a psi su odvedeni na sigurno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: