BiH
200

Psi bačeni u kanjon Željeznice u mjestu Kijevo kod Trnova

Piše: M. Nukić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanovnici mjesta Kijevo u općini Trnovo sinoć su alarmirali policiju i Gorsku službu spašavanja (GSS) kada su u večernjim satima čuli lavež pasa koji je dolazio iz kanjona rijeke Željeznice.

Kako su za naš portal rekli mještani Kijeva, u kanjonu su se nalazi psi koji su tu, kako kažu, ostavljeni vjerovatno poslije sterilizacije. S obzirom na to da je teren bio nepristupačan i da se mještani nisu mogli sami spustiti dole kako bi izvukli pse, intervenisao je GSS Sarajevo.

"Dobili smo nekoliko poziva od građana oko 21:40 sati da se u kanjonu Željeznice nalaze psi i molili su nas da dođemo. Oformili smo ekipu u kojoj ima ljubitelja životinja, posebno pasa, a neki su obučeni za vodiče pasa, te su uradili to sa zadovoljstvom.Kada smo došli postavili smo opremu i zbrinuli pse u naša transportna sredstva, te ih izveli na sigurno na cestu", rekao je za Klix.ba Adnan Podžo iz GSS-a Sarajevo.

Ispostavilo se da su u kanjonu bila dva, a ne više pasa, kako su mislili mještani Kijeva. Akcija spašavanja okončana je u 22:50 sati, a psi su odvedeni na sigurno.