Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo udri po sirotinji! Babini sinovi ce se izvlaciti kao i dosad, nista se tu nece promijeniti. Policajac ga ne smije ni ustaviti a kamoli kaznu da mu napise!
Ma ja ba, samo raspravljati o mjerama kad treba napuniti kasu od gradjana. Zasto razmisljati o cinjenici da 3,5 mil. ljudi , dakle velicini jednog zapadnoevropskog grada zivi na ovolikom prostoru a skoro pola ih ne radi. Ko ce o tome razmisljati,najlakse je lupiti po dzepu, povecati administrativne takse, akcize, namete, kurtze, palce ...
Oduvjek je bilo zakona samo sto je policiji "mrsko" da ga sprovode. Opet mrtvo slovo na papiru a fol strogi zakoni...
Nikako da ove "pametne" glave shvate da mi vec imamo dobar zakon, samo ga treba primjenjivati. Poostravanje zakona tj sankcija nista nece uciniti na poboljsanju sigurnosti... sve dok tuzilastvo i policija ne rade svoj posao tj ne primjenjuju ovaj zakon ili ga primjenjuju selektivno. Zakon nista ne vrijedi dok vlada MITO I KORUPCIJA.
Pred Bogom i Sudu svi smo isti...tako se brzo izgleda zaboravi.
centralni Register po prekršaju pojene.napinuś pojene ode vozačka.naravno i kaznu novčanu za svaki prekršaj..isto za kriminal upotrebljivo auto i vozačku oduzimanje.
Saobracajni prekrsaji ne generiraju problem koliko njihova primjena, a sve pocinje od tehnicke ispravnosti i zloupotreba rada tehnickih stanica, gdje sve prolazi, a na cesti neispravnih vozila kao u prici.
Nema potrebe za drasticnim promjenama zakona o prekrsajima, jer ovdje je primjena u pitanju. Tolerisale su se ogromne kazne bez sankcija u vidu zabrane izdavanja pasosa, itd. Takodje, kako objasniti cinjenicu da u protekla dva mjeseca nema ukradenih vozila u kantonu Sa, a do sada ih bilo svake noci po par komada? O ovome svi sute, a to je nepobitna cinjenica
sve su priče ispričane
Slušam kako dvojica razgovaraju i slažu se da kazne moraju biti što oštrije i da se primjenjuju bez obzira ko si i šta radiš. Onda se vrate na svakodnevnu priču o tome kako ih kazniše neki dan ali nisu krivi "nema teorije" i pomalo spominju užu i širu familiju policajcima koji su ih kaznili. Dakle priča uvijek ista i prvo se uši crvene najvećim zagovornicima bilo kakvih promjena u društvu. Zato gospodo: "ZAISKALI SMO I ETO NAM GA".
Fali para pa udri po narodu fujjj stoko
Ma kakve oštrije kazne?!!! Kasno je kažnjavati kada već dođe do tragedije. Treba raditi na tome da se spriječe tragedije!! Mijenjajte pravila o polaganju vozačkog ispita! Uvedite sigurnosne mjere u saobraćaju. Kad neko pogine svejedno je koliko ubica dobije zatvora.
Ishod se zna: Budžet usvojen, oštrije sankcije za saobraćajne prekršaje bez podrške...
Za mene je prava BiH, od Tuzle do Sarajeva, zaboli me za RS , HB I Babinu Krajinu!
SDA i HDZ ekonomija kazne, porezi i prodaja imovine sto su komunisti napravili