{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PSBiH: Podržan Prijedlog zakona o vinu BiH

F
22.7.2011. u 17:37
0
1
PSBiH: Podržan Prijedlog zakona o vinu BiH
0
PSBiH: Podržan Prijedlog zakona o vinu BiH
Na sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamantarne skupštine BiH, održanoj u petak, podržan je Prijedlog zakona o vinu BiH s ranije predloženim amandmanima i s jednim usvojenim amandmanom podržan je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Komisija je podržala i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim đubrivima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2010. godinu, uz zaključak da se u programu aktivnosti komisije planira posjeta Izvozno-kreditnoj agenciji, tokom koje bi Agencija prezentirala svoje aktivnosti, da bi članovi Komisije bili detaljnije upoznati o njenom radu.

Nije usvojen Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2010. godinu mada je komisija usvojila zaključak kojim je pozitivno ocijenjen rad Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Usvojeni su Izvještaj o radu Komisije za 2010. i Orijentacioni radni plan za 2011., dok su k znanju primljeni Dopis federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od 21. juna 2011. i Zahtjev Vanjskotrgovinske komore BiH za izmjenu Zakona o carinskoj politici BiH, kao i Zahtjev za izmjenu i dopunu Prednacrta zakona o integriranoj carinskoj tarifi, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: