{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PSBiH: Podržan Prijedlog zakona o vinu BiH

F
22.7.2011. u 17:37
0
1
PSBiH: Podržan Prijedlog zakona o vinu BiH
0
PSBiH: Podržan Prijedlog zakona o vinu BiH
Na sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamantarne skupštine BiH, održanoj u petak, podržan je Prijedlog zakona o vinu BiH s ranije predloženim amandmanima i s jednim usvojenim amandmanom podržan je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Komisija je podržala i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim đubrivima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2010. godinu, uz zaključak da se u programu aktivnosti komisije planira posjeta Izvozno-kreditnoj agenciji, tokom koje bi Agencija prezentirala svoje aktivnosti, da bi članovi Komisije bili detaljnije upoznati o njenom radu.

Nije usvojen Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2010. godinu mada je komisija usvojila zaključak kojim je pozitivno ocijenjen rad Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Usvojeni su Izvještaj o radu Komisije za 2010. i Orijentacioni radni plan za 2011., dok su k znanju primljeni Dopis federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od 21. juna 2011. i Zahtjev Vanjskotrgovinske komore BiH za izmjenu Zakona o carinskoj politici BiH, kao i Zahtjev za izmjenu i dopunu Prednacrta zakona o integriranoj carinskoj tarifi, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: