Sarajevo
0

PSBiH: Održana konferencija "Strategija promoviranja i rasta izvoza BiH"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Konferencija "Strategija promoviranja i rasta izvoza BiH" održana je danas u organizaciji Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predstavništvom Fondacije "Konrad Adenauer".

Tokom konferencije se govorilo o jačanju konkurentnosti bh. izvoza kroz pojednostavljenje i smanjenje administrativnih barijera uvoza i izvoza, perspektivama rasta izvoza u svjetlu EU integracija Bosne i Hercegovine, potrebama izvoznika, a prezentirana je i Strategija rasta izvoza BiH od 2012. do 2015. godine.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Danijela Martinović je istakla da na ovaj način Zajednička komisija kontinuirano prati izvršenje obaveza iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz dokumenta Evropsko partnertsvo sa BiH i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, u dijelu koji se bavi ekonomskom problematikom.

Konferencija je jedna u nizu iz serijala konferencija o ekonomskim i pravnim pitanjima u kontekstu EU integracija Bosne i Hercegovine, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.