BiH
0

PS BiH: Sutra informacija o napadu na Američku ambasadu

SRNA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH sutra će u Sarajevu razmotriti informaciju Ministarstva sigurnosti u vezi sa terorističkim napadom na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu u oktobru prošle godine, izjavila je Srni predsjedavajuća Komisijom Dušanka Majkić.

Prema njenim riječima, pored ministra bezbjednosti Sadika Ahmetovića, koji treba da podnese izvještaj o napadu vehabije Mevlida Jašarevića na zgradu Ambasade, na sjednicu Komisije pozvani su i predstavnici svih bezbjednosnih agencija BiH koje su bile uključene u ovaj slučaj. "Očekujemo kvalitetnu diskusiju i da ćemo dobiti odgovore koje nismo imali do sada, a koje su mediji imali i prije komisije", rekla je Majkićeva.

Ona je istakla da nije bilo razloga da Zajednička komisija ovako dugo čeka informaciju o napadu na američku Ambasadu. "Tužilaštvo jeste reklo da se nikome ništa ne može govoriti, ali to nije bio razlog da se Komisija za odbranu i sigurnost ne obavijesti o onome što se dešava, ne ulazeći pri tom u operativne podatke jer to niko od njih nije ni tražio", konstatovala je Majkićeva.

Predsjedavajuća Komisijom za odbranu i bezbjednost smatra da apsolutno nema smisla da četiri mjeseca poslije nadležna parlamentarna komisija, a posredstvom nje ni građani BiH nisu dobili pravu informaciju šta se dogodilo 28. oktobra ispred zgrade Ambasade SAD u Sarajevu. Majkićeva je dodala da će Komisija sutra razmotriti i Informaciju Ministarstva sigurnosti BiH u vezi sa obavljenim nadzornim aktivnostima u Ministarstvu inostranih poslova /MIP/.

"Po prijavi zamjenika ministra inostranih poslova Ane Trišić-Babić, koja je obavijestila Komisiju za odbranu i sigurnost i Ministarstvo sigurnosti da se unutar MIP-a uništava određena dokumentacija, izvršen je nadzor i sačinjena zvanična informacija", rekla je Majkićeva.

Početak sjednice Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost zakazan je za 10.00 sati.