{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Danas informacija o napadu na Američku ambasadu

S
Sarajevo-x.com
6.3.2012. u 10:00
0
13
Danas informacija o napadu na Američku ambasadu
0
Danas informacija o napadu na Američku ambasadu
Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH danas će razmotriti informaciju Ministarstva bezbjednosti u vezi sa terorističkim napadom na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu u oktobru prošle godine.
Predsjedavajuća Komisijom Dušanka Majkić rekla je Srni da su, osim ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića, koji treba da podnese izvještaj o napadu Mevlida Jašarevića na zgradu Ambasade, na sjednicu Komisije pozvani i predstavnici svih sigurnosnih agencija BiH koje su bile uključene u ovaj slučaj.

"Očekujemo kvalitetnu diskusiju i da ćemo dobiti odgovore koje nismo imali do sada, a koje su mediji imali i prije komisije", rekla je Majkićeva.

Ona je navela da će Komisija danas razmotriti i Informaciju Ministarstva sigurnosti BiH u vezi sa obavljenim nadzornim aktivnostima u Ministarstvu vanjskih poslova.

"Po prijavi zamjenika ministra vanjskih poslova Ane Trišić-Babić, koja je obavijestila Komisiju za odbranu i sigurnost i Ministarstvo sigurnosti da se unutar MIP-a uništava određena dokumentacija, izvršen je nadzor i sačinjena zvanična informacija", rekla je Majkićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: