Olimpijske planine
186

Prvog dana 2018. godine planine u okolini Sarajeva pune skijaša, planinara i djece

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Posjetitelji su na Jahorini i Trebeviću, nakon nezaboravnih novogodišnjih koncerata, prvi dan 2018. godine iskoristili za skijanje, sankanje, surfanje, planinarenje, ali i šetnju u uobičajenoj zimskoj prazničnoj atmosferi.

Osim ljubitelja planina iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, na Jahorini i Trebeviću boravili su i skijaši iz brojnih evropskih zemalja, među kojima prednjače Slovenci, Turci i Mađari, a kao posebno iznenađenje za ovu godinu su i gosti iz Italije.

Prvog dana 2018. organizirane su i pohodi na Jahorinu, Trebević, Igman i Bjelašnicu. Blizu 600 ljubitelja prirode različite starosne dobi organizirano su planinarili, skijali, sanjkali ili realizirali druge aktivnosti na snijegu.

Posjetioci su Novu 2018. godinu na Jahorini dočekali uz spektakularni koncert regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića.

Glasnogovornica Olimpijskog centra "Jahorina" Sanja Čeremidžić ranije je kazala da je ovaj vikend odlično protekao i da je bilo 7.000 skijaša, što je dosadašnji rekord zabilježen na Jahorini.