Pod vodstvom italijanskih ljekara
0
Prvi put u BiH izvedena operacija laparaskopskom tehnikom
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Milioni maraka su potrošeni na liječenje van BiH u raznoraznim humanitarnim akcijama, nažalost, bez nekog značajnog uspjeha. S tim novcem smo mogli svaki mjesec dovesti ekipe stručnjaka koje bi ovdje educirale kadar i na taj način poboljšati nivo i opseg zdravstvenih usluga. Ali šta bi u tom slučaju radili dežurni pljuvači i skupljači perja !
Nejasan clanak. Otkud prvi put laparaskopska operacija kas se vec 10ak godina to radi kod nas. Ja prije 3 mjeseca bijah na jednoj....
@bbbbb Oooooo gospodine Nivo, dobro jutro ! Kako vas ranije ne prepoznah.
Ne mogu da vjeruje da se ova JUSTINA upusta u ovakvu konverzaciju!? Dno dna
Ako ne očekujete onda nema ni potrebe da mi postavljate pitanja na koja ja ne mogu dati nikakav odgovor jer nisam ni tužitelj ni sudija, a nisam ni sudski vještak. Za vašu informaciju postoje sudski vještaci za svaku oblast medicine i oni su jedini kompetentni da prosuđuju da li se prilikom medicinskih procedura desila greška ili nemar. Ono što javnost ne zna ili neće da zna, a velika je istina, medicina nije svemoguća i ima svoje limite. I u našim porodicama se boluje i umire....
@JUSTITIA \"Milioni maraka su potrošeni na liječenje van BiH u raznoraznim humanitarnim akcijama, nažalost, bez nekog značajnog uspjeha.\" Bez znacajnog uspjeha zbog nemara ljekara u Bosni koji vozaju pacijente mjesecima dok se ne otkrije dijagnoza,nazalost prekasno. \"S tim novcem smo mogli svaki mjesec dovesti ekipe stručnjaka koje bi ovdje educirale kadar i na taj način poboljšati nivo i opseg zdravstvenih usluga.\" Ekipe strucnjaka dolaze i odlaze iz Austrije,Australije,Svedske rade VOLONTERSKI dok vi uzimate mito od pacijenata.Zasto 15 godina dolaze kardiolozi iz inostranstva GDJE VAM JE KADAR ,NISTE GA STIGLI OBUCITI ZA 15 GODINA. Izgovor za nerad je najlakse naci.
Niko od vas ne trazi da radite posao tuzilastva.Da li bi svjedocili protiv kolege koji je ucinio nemar? Naravno da ne bi,jer svi ste iste gore list.
A, koje su vjere ovi doktori? Jesu li naši !? I, koja su oni stranka?
Vi o mojoj stručnosti ne možete reći niti riječi ! Trebalo bi vam mnogo znanja da prosuđujete o onome čime sa ja bavim, a vi ga nemate, znam zasigurno. Ne znam šta očekujete od mene, da časkom završim pravo, položim pravosudni ispit i pozabavim se tim optužnicama protiv korumpiranih doktora ??? Jeste li sasvim sigurni da ja time trebam da se bavim ??? Sudije imaju 5000 km platu, pa nek rade svoj posao. Pitanja koja ste meni postavili trebate postaviti nadležnim institucijama. A što se GRAS-ovaca tiče slažem se, oni jesu gospoda, vozači imaju 1400 km platu. Imaju monopol, štrjakuju kako im se nadigne, maltretiraju čitav grad, istresaju se na putnike, može im se.... A mi jesmo šljam jer se prema nama i država i pacijenti odnose s nepoštovanjem !
mozda u sarajevu ali nikako u bih
Ako ti je to odgovor na pitanja koja sam ti postavio onda me ne cudi tvoja \"strucnost\".Pozuri dupe polizati sefici mozda podjeli koju kovertu sa tobom.Trenutno ste najveci sljam u drzavi,oni u Grasu su gospoda za vas.
Ma ne, samo vi govorite istinu. Kompetentni ste i stručni da ocjenjujete rad doktora. Što se ne registrirate kao supervizori, baš bi me obradovalo ! Mogli bismo vam poslati pacijente kad smo u dilemi da vi to razriješite ! Mahalski stručnjaci za sve i svašta !
@JUSTITIA Koliko je tuzbi podneseno a koliko sprovedeno.Koliko se sjecam Senka Dinarevic je trebala odgovarati zbog umrlih beba(toliko o prezivljavanju pacijenata,tako ti je kad te guzi ministar zar ne).O pedijatriji i strucnosti dr Begica bi se dao roman pisati.Pa sta je sa tuzbom protiv Gavrankapetanovica?Citav svijet laze samo vi govorite istinu.
Pa što to niko ne prijavi korumpirane doktore. Doktor koji vam je uzeo pare ima ime i prezime, a ima i tužilaštvo, pa bujrum. Vidim preživjeli ste, kako to, svi nestručni i niko ništa ne zna. A država treba da plati doktore koji rade, sve je mjerljivo i sve ima svoju cijenu. Također parlament treba da donese zakon kojim će se privatnici uvesti u zdravstveni sistem, pa da lijepo sebi izaberete doktore po želji i da plaćete elektronskom karticom. Pa bi konkurencija iskristalisala stručne od nestručnih, svi bi bili ljubazni i trudili bi se oko pacijenta, ali pod jednim uslovom, da cijena bude ista neovisno gdje se liječite. A vjerovali ili ne ima nas koji živimo od svojih plata, bez mita i korupcije i pošteno i stručno obavljamo svoj posao !
@JUSTITIA Da vas drzava plati,za sta??? Vecina vas je gore kupila posao ili dobila preko kreveta,nije dosla ucenjem i trudom.Vase lijecenje se svelo na davanje lijeka(po preporuci farmaceuta koji se valjaju od smijeha vasoj strucnosti) i hajde kuci pa ako prezivis super.O odnosu prema pacijentima da ne govorim doktorice su vam na nivou plemenskih divljakusa koje nemaju ni trunke obzira prema pacijentima.
Šta to mene briga ja uredno svoje obaveze izmirujem, a nikakve uslove nemam, čekao sam godinu na je.eni zahvat jer nisam imao pare da platim (podmitim) I sad mi vi pričate kako vi trebate naplatiti, po vama nije bitno na koji način jer ste u poziciji da možete ucjenjivati. Ja svaki mjesec plaćam zdravstveno i još trebam doktore ko svirače kititi. Znamo mi kako je na zapadu nismo iz Zimbabvea, tamo doktori ne uzimaju mito kratko i jasno, to što neko lopovluk hoće pretvoriti u poštenje i dobročinstvo je njegova svar . Sretno
Dakle, osiguranik na zapadu uplaćuje zdravstveno osiguranje, obavezno ili privatno, a ovdje pola države radi u sivoj ekonomiji i većina ne plaća poreze i doprinose, pa je novca u Fondu uvijek nedovoljno za skupu opremu, lijekove, plate i edukacije....... a politika i inspekcije ništa ne čine po tom pitanju. Naravno da se doktorima vani ne daju koverte, jer su pošteno plaćeni za svoj rad. Plata dr specijaliste u KCUS je 1600 km..... O uslovima da ne govorim i o čemu mi onda ovdje pričamo ??? Sve dok država ne plati doktore onoliko koliko vrijede, biće mita i korupcije.....