{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi mart: Tadića je strah za platu od sedam hiljada maraka, ne za budućnost RS-a

F
8.5.2013. u 11:09
0
38
Prvi mart: Tadića je strah za platu od sedam hiljada maraka, ne za budućnost RS-a
0
Prvi mart: Tadića je strah za platu od sedam hiljada maraka, ne za budućnost RS-a
Ognjen Tadić (Foto: Arhiv)
Građanska koalicija Prvi mart najoštrije osuđuje jučerašnji poziv Ognjena Tadića, potpredsjednika SDS-a, institucijama i organima entiteta RS koji ima za cilj nova masovna kršenja ljudskih prava nesrpskih povratnika u taj entitet.
"Utoliko je šokantnije da na otvoreno i masovno kršenje zakona poziva državni poslanik, koji se zakleo na provedbu i zaštitu Ustava Bosne i Hercegovine. Tadićevi motivi su jasni: on se kao i neki drugi poslanici SDS-a uplašio za svojih nezasluženih i nezarađenih sedam hiljada maraka mjesečno i spreman je zbog toga igrati se ljudskim životima", navodi se u saopćenju koalicije Prvi mart.

SDS-ov ultimatum partijama koje ne poriču genocid da povuku podršku "Prvom martu“ bile bi, dodaje se, smiješne da ne dolaze iz lažne opozicione partije, koja se od SNSD-a jedino razlikuje po tome koji tajkunu kradu narodne pare kada su oni na vlasti.

"Kao što su jadne i prijetnje da će ukoliko građani BiH, koristeći svoje zakonsko pravo da glasaju izaberu više nesrba u državni parlament iz RS-a nego što je po volji i ukusu SDS-u, ta partija napustiti državne institucije. SDS je ono u što vjeruje provodio nožem i bodljikavom žicom, osnivajući koncentracione logore i ubijajući nevine, mi provodimo ono što vjerujemo na zakonit i demokratski način, glasovima. I tu smo da ostanemo", ističe se u saopćenju.

"Bit ćemo tu i nakon izbora 2014. godine, za razliku od Tadića. Bit ćemo tu i 2016. i 2018. Jer, ovo je naša zemlja, a mi smo njeni slobodni građani", navode dalje u Građanskoj koaliciji Prvi mart.

"Činjenica da SDS skoro pola teritorije naše zemlje shvata kao svoj zabran nas ne obavezuje, kao što nas ne obavezuje i činjenica da se sada kao stranka koja je pripremila i organizovala genocid moraju suočiti sa činjenicom da ono zbog čega su to uradili nikada neće postati stvarnost. Mi u Prvom martu smo sigurni da će građani BiH i SDS-u odgovoriti onako kako su to radili ljetos u Srebrenici: masovnom registracijom za izbore", navodi Građanska koalicija Prvi mart.

Još jednom pozivaju sve građane BiH, koji na to imaju zakonsko pravo, da u skladu sa Aneksom 7, Ustavom i zakonima BiH prijave prebivalište tamo gdje su živjeli 1991. godine i na narednim izborima na demokratski način kažu šta misle o onome što se dogodilo prije dvije decenije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: