Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da je ovo najbolji način da se oda počast Suadi Dilberović, prvoj žrtvi opsade Sarajeva, grada koji je ostao nepokoren zahvaljujući iskrenim patriotama i borcima za slobodu. Svaka vam čast!
zaboravili smo one koji su grad opljackali iznutra i obogatili se na nasoj muci. dok su neki i maltretirali i ubili moje sugradjane ponajvise zbog interesa al i mrznje a drugi im halalili to.
Bravo... Suada je to zaslužila!!!!
Treba imati smisla pa ne razdvajati ove dvije djevojke, koje su jedan od najjačih simbola federacije Bošnjaka i Hrvata. Pravo rješenje je da objema treba podići spomenik negdje u gradu na vidljivom i prometnom mjestu.Za idejno rješenje raspisati javni konkurs.Osobno ih vidim kako se drže za ruke i s maslinovim grančicama simbolom mira, jer padoše htijući mir, nezaustavljivo idu i dalje od smrti, služeči nam svima za primjer i podsjetnik.
Sve pohvale za divan gest da se nasi heroji ne zaborave
Ovo je zaista velika pozitiva u svom crnilu i tuzi koja je prouzrokovana.Tokom odrastanja ucili smo o istoj Suadi Dilberovic i bila je i ostala nasa heroina.Zao mi je sto ljudi ne vide rezultate nego pljuju po svemu sa ili bez osnova.Pa sta vam je vise!?Pa zar vam nista vise sveto nije!?Svaka cast na ovoj inicijativi gde Almire i na podrsci gdina Ajnadzica.Ovo je za pohvalu a vi pisite i gadite sve sto stignete,daba vam je!!!
Cuvanje spomena na zrtve je nasa duznost i obaveza. Nije don obraz. Sve pohvale.
Jako lijepo. I trebamo cuvati i postovati spomen na sve ubijene stanovnike ove drzave
Pa zar nije stari svat prva zrtva Sarajeva kojeg ubise islamski teroristi.
Da se ne ponovi...ne zaboravi....a ovo je trebalo i ranije uraditi, ali bitno je da ce se sad i realizovati. Hvala Opcini Centar.
Ne mogu da vjerujem kakvih komentara ima...nije ni cudo sto nam je tako kako jeste sada u drzavi kad postoji rasprava po ovakvom pitanju...sramota za pojedince ovdje koji komentarišu....a svaka cast za ovu aktivnost. Mi smo zivi...ali trebamo znati i biti svjesni istine i nase historije.
Tacno a istina je da su muslimanski teroristi prvi ubili Nikolu Gardovica tj starog svata i kao po svom poturcenom obicaju opet okrecu istoriju.
Tacno a istina je da su muslimanski teroristi prvi ubili Nikolu Gardovica tj starog svata i kao po svom poturcenom obicaju opet okrecu istoriju.
poginulo mi mnogo od oca,brata i blize rodbine znaci nisam podrumas...al vala vise mi pun klinac ovih sjecanja i obiljezavanja i vracanja u proslost itd. samo zivimo u proslosti a dajte sta da se radi za buducnost u pm vise
Koji jadovi su neki,fujjjj. Covjek podrzi projekat i nadje sredstva,i onda papak pljuje. Ovo spomen obiljezje treba da se uvijek sjetimo kad pridjemo fakultetu,da se sjetimo Suade i svih koji su dali izgubili svoje zivote za mir.
Jako lijepo sto se brine o ovakvim stvarima,konstantno treba posjecati na ono sto nam je agresorska ruka uradila. Oprostiti DA,zaboraviti NIKAD. Svaka ti cast Ajnadzicu,pozitivno iznenadjujes iz dana u dan.
Nakon toliko godina bilo je i vrijeme da se neko posveti i spomenu na prve zrtve. Svaka cast.
Boze spasi nas ovih nacionalista,nista vam nije sveto,pa ni odati pocast tim ljudima,i ovima koji su se sjetili da podignu taj spomenik.Sram da vas bude!!!
R.I.P.
Jedan strasno lijep gest,nazalost tuzna prigoda,ali jako lijepo od nase Opcine sto ovo radi.